Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2023,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Tefal

Natisni članek

Kaj kuhaš danes Kaj kuhaš danes zdrava prehrana kuhanje recepti Cook4me+ Tefal Ana Žontar Kristanc advertorial

Ponedeljek, 27. 3. 2023, 7.00

2 meseca, 1 teden

Pametni večnamenski kuhalnik Cook4me+ za hitro pripravo jedi

Ana Žontar Kristanc: preprosto do jedi za vsako priložnost​

Vsebino omogoča Tefal

V današnjem hitrem tempu je čas postal dragocena dobrina in ljudje iščemo načine, kako ga čim bolje izkoristiti. Na žalost je ena od posledic hitenja, da si pogosto ne vzamemo časa za pripravo zdravih in hranljivih obrokov. Namesto tega se zanašamo na hitro hrano, predelane prigrizke ter vnaprej pakirane obroke, ki so pogosto osiromašeni hranilnih snovi, visoko kalorični in vsebujejo preveč slabe maščobe in sladkorja.

Tefal Cook4me | Foto: Tefal Foto: Tefal

Eden glavnih razlogov za to, da si ljudje ne vzamejo časa za kuhanje zdravih obrokov, je ta, da ga preprosto nimajo. Številni ljudje delajo dolge ure, se vozijo v službo in imajo vrsto drugih obveznosti, ki jim jemljejo čas. Ko pridejo domov, je zadnja stvar, ki jim pride na misel, kuhanje obroka od začetka. Namesto tega se odločijo za nekaj hitrega in preprostega, kot je zamrznjen obrok ali prigrizek, ki ga pojejo na poti.

Drugi razlog, da ljudje ne kuhajo zdravih obrokov, je ta, da za to nimajo veščin ali znanja. Kuhanje se nekaterim zdi zahtevna naloga in morda niti ne vedo, kako se lotiti priprave zdravega obroka, niso prepričani, katere sestavine uporabiti ali kako jih pravilno skuhati. Posledično se lahko držijo tistega, kar najbolje znajo – vzamejo hrano na poti ali le pogrejejo že pripravljen obrok.

Kako torej doma pripraviti zdrav obrok brez dolgega čakanja za štedilnikom?

Obstajajo različni načini, kako hitreje do zdravega kosila. Od tega, da uporabljamo sestavine, ki so hitreje kuhane, da skuhamo večje količine hrane, ki jo shranimo v hladilnik za naslednji dan ali v zamrzovalnik, kjer zdrži še dlje, ali pa da posežemo po kuhinjskih pripomočkih, ki olajšajo in pospešijo pripravo okusnih in zdravih obrokov ter so tako preprosti za uporabo, da so primerni za popolne začetnike. Pametni večnamenski kuhalnik Tefal Cook4me+ omogoča vse to.

Kuhalnik, ki združuje funkcije različnih kuhinjskih pripomočkov

Tefal Cook4me, Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja | Foto: Tefal Foto: Tefal S Tefal Cook4me+ lahko pripravite različne jedi, vključno z juhami, rižotami, mesnimi in zelenjavnimi jedmi, testeninami in sladicami. Opremljen je z intuitivno pametno nadzorno ploščo, ki vas korak za korakom vodi do okusnih obrokov. S šestimi različnimi nastavitvami kuhanja in kar 150 vnaprej programiranimi recepti v slovenskem jeziku je priprava okusnih obrokov tako preprosta, da se lahko lotite kuhanja tudi brez predhodnih kuharskih izkušenj. Vse, kar morate storiti, je izbrati recept, vstaviti sestavine in pritisniti ustrezno nastavitev ter slediti navodilom na zaslonu.

Cook4me+ je odlična izbira za tiste, ki si želijo pripraviti okusne in hranljive obroke, vendar nimajo veliko časa za pripravo. Zaradi različnih programov in funkcij je kuhalnik zelo preprost za uporabo, zato lahko tudi začetniki pripravijo okusne obroke hitro in brez težav.

Tefa gumb | Foto:

V videu preverite recept za piščanca po baskovsko, ki ga je v kuhalniku Cook4me+ pripravila Ana Žontar Kristanc:

Sestavine:

Tefal Cook4me, Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja | Foto: Tefal Foto: Tefal 2 žlici olivnega olja
2 žlici moke
4 piščančja stegna s kožo in kostmi
1 rumena čebula
1 manjša rumena, rdeča in zelena paprika
100 ml belega vina
200 ml pasiranih paradižnikovih pelatov
500 ml vode
1 čajna žlička soli
1/3 čajne žličke popra oziroma po okusu
svež peteršilj za zaključek
1 čajna žlička česna

Priprava:

Piščančje meso operemo, popivnamo in zarežemo ter pomokamo. Nasekljamo čebulo in narežemo papriko na daljše rezine.

V kuhalnik dodamo olje in počakamo, da se segreje. Na njem do zlatorjave barve zapečemo stegna in jih odstranimo s kuhalnika. Potem popražimo posoljeno čebulo, dodamo vino in vse sestavine, vključno z mesom. Pokrijemo in kuhamo v kuhalniku 15 minut.

Postrežemo ob izbrani prilogi.

Kuhanje je umetnost, ki ponuja neskončne možnosti za eksperimentiranje

Številni ljubitelji dobre hrane radi eksperimentirajo v kuhinji, nekateri želijo presenetiti svoje brbončice s svežimi okusi, medtem ko drugi uživajo v ustvarjanju novih jedi za družino in prijatelje. Eksperimentiranje v kuhinji je koristno tudi za naše duševno zdravje, za mnoge je lahko pobeg od stresnega vsakdana. Kuhanje je lahko izjemno prijeten in ustvarjalen proces, ki vas odvrne od stresa vsakdanjega življenja, če si le vzamete čas zanj. S preizkušanjem novih receptov in eksperimentiranjem z različnimi sestavinami izrazite svojo ustvarjalnost in sprostite domišljijo.

Tefal Cook4me | Foto: Tefal Foto: Tefal

Začnite eksperimentirati tudi vi in odkrijte nove okuse ter uživajte v pripravi jedi z uporabo naprednega kuhalnika Cook4me+ – od slastnih zelenjavnih jedi do mesnih specialitet in sladic. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen kuhar, boste s kuhalnikom pripravili okusne in raznolike jedi. Pripravite se na kulinarično popotovanje in odkrijte nove okuse, ki jih preprosto in hitro pripravite sami doma. Doživite poln okus in aromo vsake pripravljene jedi. Spremenite svoj odnos do hrane in uživajte v vseh prednostih, ki jih prinaša večnamenski kuhalnik.

Ko preizkusite piščanca po baskovsko, predlagamo pripravo rižote z lisičkami ali sladice, ki se ji je nemogoče upreti – čokoladnega vulkančka. V nadaljevanju preverite recepta.

Recept za rižoto z lisičkami

rižota z lisičkami | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock Sestavine za dve osebi:

100 g riža arborio za rižoto
30 g drobno nasekljane šalotke
2 žlici olivnega olja
200 ml vode
30 ml belega vina
100 g razpolovljenih lisičk
1 žlica maskarponeja
1 žlica ribanega parmezana
sol, poper
1/2 žlice sesekljanega peteršilja

Postopek:

Pripravite vse sestavine. V posodo nalijte polovico olja. Popražite lisičke na olju in odstavite. Nalijte preostalo olje, dodajte riž in šalotko ter mešajte, dokler riž ne porjavi. Dodajte vodo, belo vino in lisičke ter začinite. Kuhajte pod pritiskom. Na koncu dodajte maskarpone ter okrasite s parmezanom in peteršiljem.​

Recept za čokoladni vulkanček

čokoladni sufle | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock Sestavine:

100 g stopljene jedilne čokolade
60 g stopljenega masla
40 g koruzne moke
40 g mletih mandljev
1/4 žličke pecilnega praška
50 g sladkorja
2 jajci
2 tablici čokolade, narezani na večje kose
namaščen okrogel pekač premera 13 cm

Postopek:

Zmešajte vse sestavine in jih prelijte v pekač. Dodajte tablico čokolade. V posodo z 250 mililitri vode postavite košaro za kuhanje na pari. Čas kuhanja pod pritiskom: 35 minut.

Počakajte, da se malo ohladi, nato vzemite iz pekača. Postrezite.

Prednosti kuhalnika Tefal Cook4me+:

Tefal Cook4me, Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja | Foto: Tefal Foto: Tefal

  • 150 vnaprej programiranih receptov v slovenskem jeziku,
  • do 80 odstotkov* manj porabljene energije,
  • šest načinov kuhanja: kuhanje na pari, pod pritiskom, klasično kuhanje na treh različnih temperaturah: nežno (dušenje), srednje ali močno (praženje) in pogrevanje,
  • kuhanje pod pritiskom za obroke, pripravljene v zelo kratkem času,
  • možnost zamika vklopa,
  • preprosto čiščenje, skledo in košaro za kuhanje na pari lahko perete v pomivalnem stroju.

Z njim lahko tudi vi pripravite okusne in hranljive obroke brez veliko truda. Primeren je za vse, ki si želijo kuhati hitro in zdravo, ob tem pa nočejo žrtvovati okusa, kakovosti obrokov in svojega časa. Kupite ga lahko v spletnih prodajalnah Big Bang, Harvey Norman, M Tehnika in Merkur.

Tefa gumb | Foto:

*V primerjavi s tradicionalnim kuhanjem, test je bil opravljen leta 2022 s kuhanjem krompirja. 

Ne spreglejte