SiolNET. Trendi Kulinarika
9,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ana Roš je postala najboljša kuharska mojstrica na svetu

9,03

termometer

Ana Roš
Foto: Ana Kovač

Kobariška kuharska zvezdnica Ana Roš je letošnja prejemnica prestižnega naziva najboljše kuharice na svetu.

Po Eleni Arzak, Nadii Santini, Heleni Rizzo, Helene Darroze in Dominique Crenn je nagrado za najboljšo kuharico na svetu letos dobila Ana Roš iz kobariške Hiše Franko.

Nagrado podeljuje revija Restaurant, ki stoji za prestižnim izborom najboljših restavracij na svetu. Izboru oziroma lestvici najboljših restavracij so skozi leta dodali več "nišnih" nagrad, od nagrade za najboljšega slaščičarja in najbolj trajnostne restavracije do že omenjene nagrade za najboljšo kuharico na svetu.

"Gosta ne zanima, ali kuha moški ali ima kuhalnico v roki ženska"

Čemu ženske potrebujejo lastno nagrado? Verjetno zato, ker je svet vrhunske kulinarike še vedno izrazito moški, kar priznavajo vse kuharske mojstrice, ki se jim je vanj uspelo prebiti. "Ženskam ni lahko. Pokazati moramo mišice in dokazati, da smo enako dobre kot moški. Temu pa sledi tudi spoštovanje iz moškega sveta," je za Siol.net pred kratkim povedala Ana Roš, novopečena najboljša kuharica na svetu, ki se sicer strinja, da se kuharjev ne bi smelo deliti po spolih. "Gosta ne zanima, ali kuha moški ali ima kuhalnico v roki ženska," je dejala.

Ne glede na to pa bo novi uspeh Roševe vsekakor utrdil njen položaj in položaj Slovenije na kulinaričnem zemljevidu sveta. In če se Hiša Franko do zdaj še ni uvrstila na lestvico najboljših restavracij na svetu, ima letos za to več možnosti kot kdajkoli. Vse bo jasno 5. aprila, ko bodo v Melbournu v Avstraliji razkrili letošnji izbor, prav tam pa bo Roševa tudi prejela danes razglašeno nagrado.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2750
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin