Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,74

7

Natisni članek

Jadransko morje Hrvaška počitnice

Sobota, 11. 8. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Kateri svetovni zvezdniki dopustujejo na Jadranu? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,74

7

jadransko morje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Čudovite obale jadranskega morja privabljajo vedno več svetovno znanih zvezdnikov. Med najbolj priljubljenimi poletnimi destinacijami še vedno ostajata Dubrovnik in Hvar, ki z neverjetno naravo in raznoliko ter bogato mestno arhitekturo navdušujeta vedno več zvezdnikov, ki se v poletnih mesecih sončijo na prelepih obalah jadranskega morja. 

Anonimnost, luksuzni zasebni resorti, zasebna križarjenja po čistem morju in odlična kulinarična izkušnja so samo eni izmed številnih razlogov, zakaj hrvaške obale privabljajo vedno večje število slavnih. V preteklih letih so na obalah jadranskega morja počitnikovali Beyonce in Jay Z, Tina Turner, Brad Pitt, Ellen Degeneres, Tom Cruise in Leonardo DiCaprio med številnimi drugimi. 

Na jadranska mesta se zgrinjajo snemalne ekipe

Dubrovnik je služil kot kulisa za snemanje priljubljene serije Game of Thrones (op. p. Igra prestolov). Bogato arhitekturno dediščino so uporabili za upodobitev izmišljenega mesta King's Landing (op. p. Kraljev pristanek), ki velja za glavno in največje mesto sedmih kraljestev. Od uprizoritve te serije je Dubrovnik v prihodnjih letih zabeležil vedno večji porast turistov.

Otok Vis je bil od lanskega septembra do oktobra prizorišče snemanja priljubljenega drugega dela muzikala Mamma Mia, ki so ga ob hrvaški premierni uprizoritvi letos julija v Pulju obiskali režiser Ol Parker kot tudi igralci v filmu Josh Dylan, Jeremy Irvine in Hugo Skinner

Središče Dubrovnika se je za nekaj mesecev spremenilo v snemalno prizorišče HBO serije Igra Prestolov. | Foto: Thinkstock Središče Dubrovnika se je za nekaj mesecev spremenilo v snemalno prizorišče HBO serije Igra Prestolov. Foto: Thinkstock

Na Hvaru snemajo britansko resničnostno oddajo

Letošnje poletje so izjemno priljubljeno britansko resničnostno oddajo Made in Chelsea snemali na otoku Hvar. Dalmatinski otok se je izkazal za odlično snemalno lokacijo, saj ponuja razgled na čudovite plaže, trendovske bare in zabave, ki so jih za svoje žurerske podvige izkoristili člani zasedbe, ki so jih tudi redno dokumentirali na svojih Instagram profilih. 

 

A post shared by Louise Thompson (@louise.thompson) on

 

A post shared by Tabitha Willett (@tabitha.willett) on

Počitnikuje tudi hollywoodska smetana

Letošnje poletje je izbrala za počitnice hrvaško obalo ameriška igralka Eva Larue, nekdanja članica igralske zasebne CSI: Miami. Obiskala je Split, Dubrovnik, Zadar in otoke Hvar, Korčula, Šipan in Šolta. V enem izmed intervjujev je tudi priznala, da je Hrvaška zanjo tudi "uradno" najljubša evropska destinacija. Med svojim pohajkovanjem po hrvaški obali je spoznala tudi najbolj znano Splitčanko, pevko Severino

 

A post shared by Eva LaRue (@imevalarue) on U2 Bono se trenutno mudi na Peklinskih otokih 

Na Visu je dopust preživljala tudi igralka Thandie Newton, ki je bila letos nominirana tudi za prestižno nagrado emmy za najboljšo stransko vlogo v seriji Westworld.

 

A post shared by Thandie Newton (@thandienewton) on

Pevec skupine U2 trenutno na Hvaru

V četrtek je v Laganino prispel tudi glavni član zasedbe U2 Bono Vox. Večerja, pod rokami enega najbolj znanih hrvaških kuharskih mojstrov Hrvoje Zirojevića, ga je leta 2016 tako navdušila, da se je odločil obisk ponoviti. Pevec pa je kuharja tudi osebno spoznal in se z njim slikal. 

Bono in Hrvoje. | Foto: Facebook Bono in Hrvoje. Foto: Facebook

Modrić po zgodovinski uvrstitvi na svetovnem prvenstvu nazaj v domači Zadar

Po zaključku svetovnega prvenstva v nogometu je odšel na zasluženi odmor tudi Luka Modrić s svojo družino, kjer si nabira moči za novo nogometno sezono. S ponosom je svojim oboževalcem na Instagramu prikazal obalo domačega mesta Zadra. 

 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10) on

Beckhamovi v Budvi

Victoria in David Beckham sta znana po svojih razkošnih počitnikovanjih na bolj odmaknjenih destinacijah, kot so Maldivi in otoki Turks in Caicos. Poletne počitnice sta z otroki preživljala na majhnem otoku v hotelu s petimi zvezdicami Aman Sveti Stefan, ki se nahaja v bližini Budve in ponuja osupljiv pogled na Jadransko morje. Devetnajsto obletnico poroke sta praznovala z intimno večerjo v črnogorskem obmorskem mestu.

Instagram influencerke pozirajo na slikovitih plažah

Britanski model in blogerka Grace Beverly je svojim več kot 800 tisoč sledilcem, kolikor jih ima na Instagramu, redno poročala, kako se ima na počitnicah v Makarski. 

 

A post shared by G R A 🌙 E | #GFG (@gracefituk) on

Snemajo tudi vloge

Ena izmed najbolj znanih evropskih modnih blogerk Kenza Zouiten Subosić, ki ima na Instagramu že več kot 1,7 milijona sledilcev, je letos namakala noge v Budvi, kamor hodi že leta, saj ima njen mož črnogorske korenine. Svoje počitnikovanje je zabeležila v videu na YouTubu. 

kampiranje
Novice Počitnice si je lani lahko privoščilo 72 odstotkov slovenskih gospodinjstev
Ne spreglejte