Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 10. 2017,
10.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Kanal AMC

Foto: Kanal AMC

Natisni članek

Fear the Walking Dead AMC advertorial

Četrtek, 19. 10. 2017, 10.00

2 meseca, 1 teden

Fear the Walking Dead: po poteh temačne tretje sezone

Vsebino omogoča Kanal AMC

Foto: Kanal AMC

Dočakali smo konec vseh koncev! Pred kratkim smo namreč napeto spremljali zadnje dogodke tretje sezone priljubljene serije Fear the Walking Dead na kanalu AMC.

Fear the Walking Dead AMC | Foto:

Kaj se je zgodilo z vašimi junaki? Kdo je prestopil na katero od strani? Kdo vas je presenetil, kdo izgubil vaše zaupanje in kdo vas je navdušil?

Od četrte sezone nas loči še nekaj časa, za vse, ki že takoj po koncu tretje sezone pogrešate dogajanje na čudovitem mehiškem ranču, pa smo zbrali nekaj detajlov pretekle sezone.

Serija Fear the Walking Dead upravičeno še vedno zaseda drugo mesto med dramskimi serijami na kabelski televiziji v ZDA, z dobro premišljeno dramaturgijo in dodelanimi karakterji pa nas je prav zares prikovala pred male ekrane.

Nagradna igra je zaključena.

Težke preizkušnje naših junakov

Fear the Walking Dead AMC | Foto:

Ste opazili, da je bila tretja sezona bolj temačna od prejšnjih?

Karakterji so bili postavljeni pred težke preizkušnje, zaradi katerih so bili svetu prisiljeni pokazati tudi drugačno plat svoje osebnosti.

Medtem ko je že prva polovica tretje sezone poskrbela za marsikateri tragičen trenutek in like postavila v novo luč, se je napetost v drugi polovici le še stopnjevala, naše razumevanje življenja znotraj apokalipse pa se je poglobilo.

Nihče ni varen v boju za preživetje

Fear the Walking Dead AMC | Foto:

Če se je na začetku serije zdelo, da se bo celotna apokalipsa odvijala predvsem okoli boja človeštva proti živim mrtvecem, pa se je zdaj izkazalo, da so težave priljubljenih likov veliko bolj daljnosežne in hkrati tudi presenetljive.

Naravnih virov, ki so nujno potrebni za življenje, je zmanjkovalo, največjo težavo pa je predstavljala omejitev dostopa do pitne vode.

Naši junaki serije Fear the Walking Dead so si morali priznati, da demokratična družba, kot so je bili navajeni pred apokalipso, ni obstajala več – po novem se je bilo treba bati tako sovražnikov kot svojih bližnjih. Tega se je morala naučiti predvsem Madison, ki se je v tretji sezoni serije osredotočala na to, kako si znotraj obstoječe družbene ureditve pridobiti čim več moči in prevzeti nadzor.

Njen vzpon na oblast zagotovo ni bil preprost, saj se je morala spopasti s konflikti in nevarnostjo tako od zunaj kot od znotraj.

Apokalipsa v mehiški idili

Fear the Walking Dead AMC | Foto:

Boj se je tokrat odvijal v Mehiki. Kot je povedala igralka Alycia Debnam-Carey (Alicia Clark), je ekipa v tej sezoni uživala v eni izmed najlepših dolin na svetu, v kateri živijo ljudje, ki so bili zares pripravljeni na apokaliptične čase.

"Ko pridemo na ranč, smo dejansko edini, ki vemo, kaj se zares dogaja zunaj meja ranča," je povzela občutke. Ranč so zgradili praktično iz nič, prav tako tudi poti, ki po dolini vodijo do njega.

Kot je pojasnil scenograf Bernardo Trujillo, so jih pri ustvarjanju tretje sezone serije Fear the Walking Dead navdihnili ljudje, ki so se prek samooskrbe dejansko pripravljali na konec sveta, tako da so prešli na uporabo sončne energije in gojenje lastne zelenjave – na vrtovih je namreč rasla prava zelenjava, igralcem pa so med snemanjem družbo delali pravi konji in krave.

Ni še konec!

Fear the Walking Dead AMC | Foto:

Za vse, ki že zdaj pogrešate svoje najljubše AMC-jeve junake, bo druga polovica tretje sezone s svojimi prevrati spet na ogled v soboto, 21. oktobra, v AMC-jevem maratonu. Apokalipsa se začne ob 22. uri.

Ne spreglejte