Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 8. 2021,
4.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Jernej Kruder Intervju Trendičvek

Sobota, 7. 8. 2021, 4.00

2 leti, 8 mesecev

Trendičvek

Jernej Kruder: Boljše je imeti glavo na mestu kot moč v rokah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Plezanje je šport, ki ga Slovenci vse bolj jemljemo za svojega. Potem ko je včeraj zlato osvojila Janja Garnbret, smo se skozi Trendičvek sprehodili z našim najboljšim moškim balvanskim plezalcem Jernejem Krudrom. Simpatični Celjan je razkril, kdo je zmagal, ko se je v plezanju pomeril z zlato Janjo, kdo je zanj največji umetnik in kaj je največja umetnost sveta, kdaj je najbolj glasen, ali je kdaj želel odnehati, kdaj mu moč v rokah pride prav v zasebnem življenju, česa še ni preplezal in bi si želel, ter razkril, kdo mu po novem dela družbo doma …

Jernej Kruder | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb Vsak, ki Jerneja Krudra pozna, ve, da je plezanje v skali njegova največja ljubezen. Vsak prosti trenutek izkoristi zanj, v skalo rad skoči celo med tekmovalno sezono. Je zmagovalec SP v balvanskem plezanju ter prvak letošnje tekme Red Bull Crepers, nase pa opozarja tudi z dih jemajočimi podvigi v naravnih stenah in previsih.

Jernej Kruder | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb Obdobje karantene zaradi koronavirusa je zelo dobro izkoristil. Vse mu je šlo kot po maslu, saj je skoraj celo pomlad preživel v domači slovenski skali, kjer najbolj uživa. V dobrih razmerah je tako končal kar nekaj že začetih plezalnih projektov. Eden od teh se bo zgodil prav čez en teden.

Jernej Kruder | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

Odvil se bo projekt Triglav The Rock Ljubljana. Adrenalinska ekshibicija, v kateri bodo lahko najboljši plezalci iz predtekmovanja izzivali svetovne ase balvanskega plezanja, pa vedno znova postreže tudi z osvežitvami. Po lanski tekmi nad Ljubljanico se letos večerni šov, z vrhunsko glasbeno-vizualno kuliso, seli na mobilno steno na Pogačarjevem trgu, rekreativci pa bodo prvič nabirali točke tudi s plezanjem po zgradbah in objektih v središču mesta. "Spomini na lanski spektakel so še živi, a tudi letošnji Triglav the Rock Ljubljana bo zelo poseben, saj bomo prvič plezali po objektih, ki so del mesta. Za napovedni film sem premagal nekaj Plečnikovih stvaritev in lahko rečem, da je bilo drugače kot plezanje v skali ali na umetni steni, je pa to še vedno pravi športni izziv in super popestritev običajnih treningov v naravnih in umetnih stenah," pravi ambasador projekta Jernej.

Jernej Kruder | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb V Tokiu na olimpijskih igrah nas sicer ni zastopal, a to še ne pomeni, da ni bil na trenutno najbolj zaželenem športnem dogodku na svetu, kjer smo posneli tudi tokratni Trendičvek. Simpatični Celjan je razkril, kdo je zmagal, ko se je v plezanju pomeril z zlato Janjo Granbret, kdo je zanj največji umetnik in kaj je največja umetnost sveta, kdaj je najbolj glasen, ali je kdaj želel odnehati, kdaj mu moč v rokah pride prav v zasebnem življenju, česa še ni preplezal in bi si želel, ter razkril, kdo mu po novem dela družbo doma …

Aleš Klinar
Trendi Aleš Klinar: Razmišljal bi kot ženska in nastopal kot moški #Video
Jernej Damjan
Trendi Jernej Damjan: Športniki smo edini, ki se v življenju upokojimo dvakrat #video
luka basi in ivana kovač
Trendi To si o Luki Basiju misli legendarni Mišo Kovač!
Maja Čolić
Trendi Mis Maja Čolić: Mis Slovenije bi morali podpreti tako kot naše športnike #video
Ines Erbus
Trendi Ines Erbus: Če imaš lepo postavo, zakaj je ne bi pokazal, dokler je še vse na svojem mestu #video
Tara Zupančič
Trendi Tara Zupančič razkrila, kdo je njena slavna teta! #video
Zala in Gaspšper
Trendi Zala in Gašper: Poroka in otroci naju ne zanimajo #video
Ne spreglejte