Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2016,
14.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

2

Natisni članek

estradniki Jugoslavija rojstni dan Zdravko Čolić

Četrtek, 2. 6. 2016, 14.16

6 let, 6 mesecev

Zdravko Čolić pri 65 letih še vedno velja za seks simbol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

2

Zdravko Čolić | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

To je uspelo le še Micku Jaggerju in Tomu Jonesu - po več kot šestih dopolnjenih desetletjih življenja sta še vedno obdržala sloves seks simbola. Onadva in Zdravko Čolić, ki je pred nekaj dnevi praznoval 65. rojstni dan.

Legendarni pevec ne glede na leta še vedno izvablja vzdihe oboževalk po vsej nekdanji Jugoslaviji, ni pa znano, ali je to zaradi pretekle slave ali zato, ker se stara kot dobro vino in je v zelo zrelih letih še bolj šarmanten, kot je bil v rani mladosti.

Ne bo se upokojil

Čolić je pravi zimzeleni zvezdnik. Čeprav bi zdaj po bosanski zakonodaji tudi uradno lahko odšel v pokoj, je za srbski tabloid Blic dejal, da na to ni niti pomislil: "Glasbeniki se nikoli ne upokojimo."

Svojo pot seks simbola je začel leta 1978, ko je bil v zagrebški reviji Polet objavljen njegov intervju z naslovom Ne morem se pritoževati. Naslov se je nanašal na število oboževalk, ki so ga obletavale, od tedaj pa velja, da ga ženske poslušalke obožujejo

K temu precej pripomore tudi sam, saj je za svoja leta precej mladosten. Kot je večkrat zatrdil, se lahko za svojo vitalnost zahvali temu, da je bil v mladosti aktiven športnik – nogometni vratar sarajevskega Željezničarja. Dobro kondicijo zdaj vzdržuje z nastopi in redno vadbo, največkrat s tekom po beograjskem parku Košutnjak. Priznal je tudi, da je včasih, kar zadeva vadbo, zelo len, a ker ima veliko pozitivne energije, je prepričan, da ima "latentno kondicijo".

"Ne razmišljam o letih. Imam dovolj energije, počutim se mlad." | Foto: Mediaspeed "Ne razmišljam o letih. Imam dovolj energije, počutim se mlad." Foto: Mediaspeed

Ne brani se vina in piva

Kar zadeva gube, ne uporablja nobene posebne kreme. Malce pazi pri prehrani, ne jé dimljene hrane in hrane iz pločevink, prav tako ne svinjine, vina in piva pa se ne brani.

"Ne razmišljam o letih. Imam dovolj energije, počutim se mlad. Le ko pogledam hčerki, ki sta še majhni, me prešine, da upam, da mi bo zdravje služilo in bom videl, kako bosta odrasli," je dejal ob rojstnem dnevu.

Ne spreglejte