Velika zmagovalka letošnjih Grammyjev je Adele

Na podelitvi glasbenih nagrad grammy je Adele odnesla zmago v vseh petih kategorijah, v katerih je bila nominirana, medtem ko je Beyonce, ki je imela kar devet nominacij, dobila dva grammyja.

Poteza, o kateri vsi govorijo - Adele je nagrado za album leta prelomila na pol, ker sta si jo po njenem mnenju zaslužili obe z Beyonce.
Poteza, o kateri vsi govorijo - Adele je nagrado za album leta prelomila na pol, ker sta si jo po njenem mnenju zaslužili obe z Beyonce. Foto: Reuters

"Moja kraljica in moj idol je Queen B (Kraljica B, vzdevek Beyonce, op. a.). Obožujem te," je zmagovita Adele dejala v zahvalnem govoru za nagrado za album leta. "Zame je bil album leta (Beyoncejin, op. a.) Lemonade," je izjavila in šokirala občinstvo, ko je nagrado prelomila na pol - ker sta si jo po njenem mnenju zaslužili obe z Beyonce.

Spektakularen nastop Beyonce Spektakularen nastop Beyonce Foto: Reuters

Beyonce je veljala za favoritko letošnjih grammyjev, saj je bila nominirana v kar devetih kategorijah, a je na koncu odnesla dve nagradi, Adele pa je bila nominirana petkrat in je vseh pet nagrad tudi dobila. Med njimi tako imenovane velike tri, grammyje za album, posnetek in pesem leta. S tem je postala edina glasbenica, ki ji je to uspelo že drugič, tokrat z albumom 25 in singlom Hello.

Pet posthumnih grammyjev za Bowieja

Prav toliko grammyjev kot Adele je v dvorani Staples Center dobil tudi David Bowie, ki je lani umrl za rakom v 69. letu starosti. Dobil je grammyje za najboljšo rock pesem (Blackstar), rock nastop, alternativni glasbeni album, najbolje zasnovan album in najboljši paket posnetkov.

Večer je sicer minil povsem v znamenju Adele in Beyonce, obe sta na podelitvi tudi nastopili (in navdušili), seveda ni manjkalo niti politično nabitih izjav, spomnili pa so se tudi pokojnih glasbenih velikanov Georgea Michaela in Princea.

Vse zmagovalce 59. podelitve grammyjev najdete tukaj.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano