SiolNET. Trendi Glasba
2,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenskega glasbenika so v ZDA razglasili za kitarista leta

2,45

termometer

 | Foto: Miro Majcen
Foto: Miro Majcen

Na konferenci glasbene korporacije Tom Hess v Chicagu je kitarist leta 2018 postal Slovenec Jure Golobič.

Glasbena korporacija Toma Hessa, ameriškega kitarista in učitelja kitare, je nagrado za kitarista leta letos podelila slovenskemu kitaristu in učitelju kitare Juretu Golobiču. Ta je pred kratkim zmagal tudi na spletnem natečaju, na katerem je sodelovalo več sto kitaristov z vsega sveta, nagrado za kitarista leta pa si je prislužil tudi z uspehi, ki jih v zadnjem času po Evropi žanje z zasedbo Stray Train. Med drugim so bili v Rusiji gostje na dveh koncertih skupine Nickelback, v ljubljanskih Stožicah pa so nastopili kot predskupina Scorpions.

Bolj opazni v tujini kot doma

Jure Golobič pravi, da nagrade za kitarista leta ni pričakoval, jo je pa seveda sprejel z odprtimi rokami. "Priznanje tako ugledne korporacije, kot je Tom Hess, je lep dokaz, da v množici vrhunskih kitaristov lahko opazijo tudi nekoga, ki prihaja iz majhne Slovenije. Imamo veliko odličnih glasbenikov, ki so na žalost večkrat bolj opaženi v tujini kot doma. In lepo je, kadar tvoje delo opazijo v tujini, Slovenci smo namreč glede tega malce bolj zadržani," je povedal.

Golobičev nastop v finalu spletnega natečaja korporacije Tom Hess:

"Nagrada je priznanje in spodbuda za moje delo. Že od otroških let se ukvarjam z glasbo, veliko je bilo odrekanja, treninga, učenja, glasbenik seveda želi vedno napredovati in to pomeni ure in ure vadbe. In vredno je bilo, saj imam danes najboljši poklic na svetu," je ob prejemu priznanja še dejal Jure.

Train, Jan Plestenjak Trendi Grammyjevi nagrajenci plačali poravnavo Janu Plestenjaku Klementina Milošič Novice Slovenska glasbena menedžerka v New Yorku, ki je delala za kitarista skupine Led Zeppelin
delitve: 740
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin