Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2022,
10.43

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

8

Natisni članek

Senidah

Petek, 10. 6. 2022, 10.43

1 leto, 10 mesecev

Senidah predstavila himno letošnjega Eura: "Ženske prenesemo vse" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

8

Senidah Play With Heart | Foto Tjaša Barbo

Foto: Tjaša Barbo

Regionalna glasbena ikona je s himno ženskega rokometnega Eura2022 "Play with Heart" podprla kampanjo za opolnomočenje žensk.

Ena od rdečih niti Evropskega prvenstva v rokometu za ženske, ki ga bosta med 4. in 20. novembrom gostila Ljubljana in Celje, je opolnomočenje žensk v športu in širši družbi. Kot ambasadorke so kampanjo podprle številne uspešne ženske, pevka Senidah pa je kot regionalna glasbena ikona ustvarila uradno himno tekmovanja, katerega del tekem bo tudi v Podgorici in Skopju.

Poglejte:

"Ni treba leporečiti, ko se pogovarjate z nami. Ženske prenesemo vse, sploh ko stopimo skupaj. Ko se česa lotimo, se tega lotimo srčno, predano in ponosno. Zmoremo vse: na igrišču se lahko močno, trdo in strastno borimo do konca, brez zdržkov, hkrati pa znamo biti nežne, ljubimo, gremo v soboto zvečer ven, plešemo in smo lepe," je ob predstavitvi skladbe Play With Heart oziroma Igraj s srcem povedala Senidah.

EP v rokometu
Planet TV Evropsko prvenstvo v ženskem rokometu bo vse več kot le to #video

"Ta pesem govori o tem, da smo skupaj močnejše, ne glede na poreklo, barvo kože ali vero, in hkrati daje glas ženski moči ter energiji v športu, življenju in širši družbi. Česarkoli se lotimo, karkoli igramo – igramo s srcem. In postavljamo trende," je sporočilo, ki ga želita v sodelovanju z organizatorji EHF Eura 2022 širiti Senidah in producent Cazzafura.

Senidah Play With Heart | Foto: Tjaša Barbo Foto: Tjaša Barbo

Poseben izziv je bilo peti besedilo v petih jezikih

Besedilo pesmi je stkano iz petih jezikov – angleščine, francoščine, španščine, italijanščine in srbohrvaščine. "To je bil prav poseben izziv," je dejala Senidah, "če se malce pošalim, še dobro, da imam sorodnike iz različnih držav, ki so mi na primer lahko malo pomagali pri izgovorjavi francoščine, nekaj pa sem odnesla tudi od gledanja evropskih filmov, ki jih odkrivam v zadnjem času."

Najljubši šport njene mame

"S to himno želimo opogumiti ženske, da delajo stvari s srcem. Zelo velika čast je, da sem bila ravno jaz izbrana za uradno himno tekmovanja. To ni majhna stvar. Ne nazadnje pojem za celo Evropo, pesem se bo slišala v vseh državah udeleženkah," je še povedala Senidah in dodala: "Moram priznati, da sem rokomet vzljubila tudi sama, za kar je zaslužna predvsem moja mami, ki ji je bil ta šport od vseh najbolj ljub."

Oglejte si še:

Trendi Srbski mediji o naši pevki: Ne potrebuje fotošopa
Trendi Vroča pevka razgrela Ljubljano: Nisem pričakovala takšne množice #foto #video
Ne spreglejte