Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2020,
9.04

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

grammyji The Weeknd

Sreda, 25. 11. 2020, 9.04

3 leta, 5 mesecev

Razburjeni pevec: Grammyji so skorumpirani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
The Weeknd | Abel Makkonen Tesfaye oziroma The Weeknd je jezen na podeljevalce glasbenih nagrad grammy. | Foto Reuters

Abel Makkonen Tesfaye oziroma The Weeknd je jezen na podeljevalce glasbenih nagrad grammy.

Foto: Reuters

Glasbenika, ki ima enega najuspešnejših albumov letošnjega leta, so pri nominacijah za grammyje povsem spregledali.

V torek je ameriška diskografska akademija razglasila letošnje nominirance za glasbene nagrade grammy. Kanadski glasbenik The Weeknd, eden najbolj poslušanih izvajalcev letošnjega leta, je po tem, ko ni prejel niti ene nominacije, svoj bes izlil na družbenih omrežjih.

"Grammyji so še naprej skorumpirani," je zapisal na Twitterju in Instagramu, "meni, mojim oboževalcem in glasbeni industriji dolgujete transparentnost."

The Weeknd (njegovo pravo ime je Abel Makkonen Tesfaye) je pred razkritjem nominacij za grammyje veljal za enega od letošnjih favoritov. Njegov album After Hours, izdan marca, je do zdaj že štirikrat platinast, z njega je med drugim skladba Blinding Lights, ena največjih uspešnic letošnjega leta, in številni glasbeni kritiki so bili prepričani, da bo glasbenik eden največjih zmagovalcev na Grammyjih.

 

V torek, ko so bili znani letošnji nominiranci, pa se je izkazalo, da ga člani ameriške diskografske akademije niso nominirali v niti eni kategoriji.

Največ nominacij, in sicer devet, je prejela Beyonce, čeprav v preteklem letu sploh ni izdala albuma. Člane akademije je prepričala s skladbo Black Parade in bila z njo med drugim nominirana v dveh od najprestižnejših kategorij, za skladbo leta in posnetek leta.

Justin Bieber nezadovoljen, ker ga imajo za pop glasbenika

The Weeknd sicer ni bil edini glasbenik, nezadovoljen z odločitvami in kriteriji akademije. Justin Bieber si je s svojim novim albumom Changes prislužil več nominacij, a ga je zmotilo, da so ga uvrstili v kategorijo pop glasbe, ne pa R&B. "Hvaležen sem, da sem bil sploh nominiran, toda Changes je R&B album in zato je zelo nenavadno, da ni uvrščen v to kategorijo," je na Instagramu zapisal Bieber, ki se očitno želi otresti slovesa mladega pop zvezdnika.

Nicki Minaj prepričana, da je leta 2012 neupravičeno ostala brez nagrade

Svoje pomisleke je na Twitterju izrazila tudi raperka Nicki Minaj, ki je sledilce spomnila na podelitev leta 2012. "Ne pozabite, da me niso nagradili za najboljšo novo izvajalko, čeprav sem imela na lestvicah hkrati sedem skladb, bila uspešnejša kot katerakoli raperka v zadnjem desetletju in navdihnila celo generacijo," je tvitnila in svoj bes izlila na glasbenika, ki je bil takrat nagrajen "namesto" nje: "Nagrado je dobil bel moški Bon Iver."

Grammyji so duhove burili tudi lani:

Deborah Dugan
Trendi Tik pred podelitvijo grammyjev izbruhnil škandal
Ne spreglejte