Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2018,
19.46

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

Cankarjev dom album

Sreda, 28. 2. 2018, 19.46

6 let, 1 mesec

Prismojenost je tudi njihov način življenja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Kaj prismuknjenega se je danes dogajalo v Cankarjevem domu, kjer so se v svojem nepredvidljivem in neopredeljivem slogu predstavili Prismojeni profesorji bluesa? Dogajanje so preverili v oddaji Dan na Planet TV.

Novinarka: Monika Oset/Video: Planet TV

Prismojenci svojo 10-letnico delovanja zaznamujejo z velikim koncertom, ki bo 24. marca v Cankarjevem domu. Že vzdušje, predvsem pa nove skladbe Prismojenih profesorjev bluesa so ustvarili malce prismuknjeno atmosfero na današnji napovedi dogodka. Wacky Blues Professors je naslov novega albuma, njegovo ustvarjanje pa je bilo prav posebno doživetje.

Bobnar Zlatko Đogić pravi, da so se veliko selili iz hiše v hišo in snemali. "Imeli smo ojačevalce v spalnici, bobne v dnevni sobi in kavč ter mešalko, kjer smo pili," je povedal.

Novi album izvira iz izkušenj

Kljub prismojenosti pa so navdih za album črpali iz popolnoma vsakdanjih izkušenj. "Življenje, prijateljstvo, življenjske zgodbe, pomanjkanje te glasbe pri nas, energija," album opisuje vokalist in kitarist Julijan Erič.

Skladbe bodo prvič odigrali na koncertu 24. marca. Zaupali so nam tudi nekaj imen posebnih gostov, ki se jim bodo pridružili na odru. "Andraž Mazi na padle steel kitari, Lovro Rabelj na saksofonu in Alt seveda," je izdal vokalist in igralec ustne harmonike Miha Erič.

Prismojen način življenja

Njihovo ime in album pa ne bi imela smisla, če prismojenost ne bi bila tudi njihov način življenja. "Odločili smo se, da bomo potovali z glasbo po svetu. Spali smo na tleh, igrali glasbo čez dan in nismo vedeli, kaj bomo jedli. Tako da je res, to so prismojene stvari, to je 'lajf', 'muska'," je razložil.

Vokalist in bas kitarist Miha Ribarič pravi, da ga zadnje čase vsi obtožujejo, da je brezdomec. "Nastopi na ulicah z našim bendom gredo z roko v roki z našim 'klošarskim' in vagabundskim razpoloženjem," je trdil.

Ne spreglejte