SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oglobili bi tistega, ki bi zamenjal besedilo ameriške himne

2

termometer

V preteklosti smo bili priča mnogo zmotam ob petju ameriške himne. Zdaj senatorka Vaneta Becker promovira zakon, po katerem bi oglobili vse pevce, ki bi zamešali besedilo ameriške himne.

Senatorka Vaneta Becker je predlagala, da bi ameriški kongres sprejel zakon, po katerem bi lahko vsakega pevca oglobili s 25 ameriškimi dolarji kazni, če bi zamešal besedilo ameriške himne. Beckerjeva je namreč prepričana, da pevci kažejo nespoštovanje do svoje države, če na kakršenkoli način improvizirajo in spreminjajo besedilo ameriške himne. "Mislim, da državna himna ni nekaj, iz česar bi se lahko norčevali. Petje ameriške himne je znak hvaležnosti vsem tistim, ki so kadarkoli branili našo državo," je prepričana Beckerjeva.

Gre za spoštovanje ameriške himne

Zakon, ki ga predlaga Beckerjeva, bi tako vseboval določene kriterije, po katerim bi ocenili nastop posameznikov. Pevci bi morali pred nastopom podpisati pogodbo, s katero bi se obvezali, da bodo himno odpeli tako, kot je treba. "Ne bi ocenjevali tega, kako nekdo poje. Želimo samo, da bi spoštovali besedilo in melodijo ameriške himne," je še povedala senatorka Beckerjeva.

V preteklosti se je kar nekaj pevcem zgodilo, da so spremenili besedilo ali ga zamešali. Eden takšnih je bil Steven Tyler, ki je pred desetimi leti himno odpel na dirki Indianapolis 500 in spremenil besedilo himne. Neljuba napaka se je pripetila tudi Christini Aguilera, ko je lani med finalom Super Bowla pela ameriško himno, vendar zamešala besedilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin