SiolNET. Trendi Glasba
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Mešani odzivi tujine na Zalo in Gašperja: "Razvajena, privilegirana otroka"

10

termometer

Zala Kralj & Gašper Šantl
Zala in Gašper sta imela na Evroviziji skoraj enak nastop kot na Emi. Foto: Reuters

Po nastopu Slovenije na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije so imeli tviteraši marsikaj povedati. Ustvarila sta se dva tabora, na eni strani so tisti, ki so navdušeni nad njima, na drugi pa tisti, ki ... jih nista ravno prepričala.

Zala Kralj in Gašper Šantl nista skakala od sreče, ko sta se uvrstila v finale izbora Pesmi Evrovizije in sta celo priznala, da sta upala, da jima ne bo uspelo.

Evrovizija Zala Gašper Trendi Slovenija v finalu Evrovizije, Zala in Gašper pa si želita, da bi bilo že konec #video

Njuno ravnodušnost so opazili tudi številni gledalci in oboževalci Evrovizije, ki so se na Twitterju razpisali o njunem nastopu in tem, kako sta sprejela napredovanje v finale.

S svojo zaljubljenostjo in ravnodušnostjo zdaj presenečata še v Tel Avivu. S svojo zaljubljenostjo in ravnodušnostjo zdaj presenečata še v Tel Avivu. Foto: Ana Kovač

Razvajena otroka z nehvaležnim odnosom?

"Tadva mladostnika bi morala imeti spremljevalca. Na Evroviziji sta, poskušajta biti vesela!"

"Res upam, da bo Slovenija v soboto pristala na zadnjem mestu zaradi njunega nesramnega in nehvaležnega odnosa ... Majhna razvajena, privilegirana otroka."

"On je videti vesel zaradi rezultatov, ona pa zaspano leži na njem (v zaodrju, ko so razglasili rezultate, op. p.), tudi na tiskovni konferenci. Kaj je narobe z njo, resno, ali kdo ve?"

Uporabnik z BamBamHappyDog pa si je celo vzel čas in sestavil "lestvico čustev", ki sta jih na Evroviziji do zdaj pokazala naša predstavnika. Njun izraz je po njegovem mnenju enak pred nastopom in po njem, med čakanjem na rezultate in v trenutku, ko sta izvedela, da sta v finalu:

"Slovenija je odkrila zdravilo za nespečnost."

"Oh, kako ljubko. 'Kako dolgo sta zaljubljena? Oh, tri mesece. Kdaj sta bila izbrana za Evrovizijo? Oh, pred tremi meseci.' Kako priročno."

Evrovizija 2019 Slovenija Trendi Zala in Gašper sta v finalu Evrovizije!

Na letošnji Emi sta v superfinalu premagala Raiven. Na letošnji Emi sta v superfinalu premagala Raiven. Foto: Adrijan Pregelj

Drugim je všeč, da je bil njun nastop preprost, učinkovit

Po drugi strani sta mnoge prepričala s svojo preprostostjo, enostavnim nastopom in ganljivo pesmijo. Nekateri so jima celo napovedali zmago.

"Zelo sta mi všeč slovenska predstavnika. Preprosto, a učinkovito."

"Kako prisrčno. Ona je dobra pevka, on pa kitarist, čeprav ne vem, ali takšen nastop spada na Evrovizijo, ampak sta kul."

"To je res zelo lepo. Škoda, da ne razumem, o čem poje."

"Preprosto, a lepo. Ne potrebuješ veliko učinkov, če imaš dobro pesem."

"Povem vam, Slovenija ima dobre možnosti za zmago."

"Ves pomp se nama še vedno zdi malo čuden"

Sicer sta Zala in Gašper že pred odhodom v Tel Aviv dala vedeti, da se zaradi celotnega dogajanja okrog Evrovizije počutita malce nelagodno, a da sta vesela, da sta dobila priložnost predstaviti Slovenijo na Evroviziji.

"Nama je 'ful kul', da se to dogaja in da se dogaja zdaj. Veseliva se, ampak se nama zdi ves pomp še vedno malo čuden, ker midva predvsem ustvarjava glasbo, to ostaja najin smisel vsega."

Naša predstavnika bosta na sobotnem finalu nastopila v prvi polovici, točen vrstni red nastopajočih pa bo znan po drugem predizboru, ki bo v četrtek.

Preberite tudi:

Zala Kralj, Gašper Šantl Trendi Zala Kralj & Gašper Šantl: njuno pesem prepevajo tudi Hrvati #video #intervju

Komentarji

25

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • nebo / 15.05.2019. ob 13:48 +14 - 1

  Človek vidi in sliši, kar hoče videti in slišati. Kritikastri so vedno kritizirali, dobri ljudje pa vedno najdejo dobro predvsem v različnosti!!!

  +14 - 1
 • dkeber2 / 15.05.2019. ob 14:23 +17 - 4

  Dragi Slovenci.Prosim vas,da nehate že enkrat kritizirati,ocenj...obrek...itd. Pustite ju na miru...onadva sta pač onadva...pa pejte vi, pa boste vidli,da vse to skupaj od vsega začetka do konca te mašinerije EVROSONGA ni lahka pot...posebej,ne danes v tem comjuter-robotskem času !!! JIMA IZ SRCA PRIVŠČIM,DA NA EVROSONGU 2019 TUD ZMAGATA !!!

  +17 - 4
 • BPGC / 15.05.2019. ob 15:07 +10 0

  Sicer mi pesem ravno ne gre v uho, direktno priznam....ampak sem vesel zanju, da sta pokazala, da lahko uspeš s pesmijo, besedilo ki nekaj pomeni...kar je srž tekmovanja. Ne pa z ekscesi in freak showom, kar je Evrovizija postala. Prav ponosen sem, da sta Slovenca in tudi pokažeta, da se tega ne sramujeta.

  +10 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin