Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 9. 2014,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

koncert

Sobota, 27. 9. 2014, 11.34

8 let

Il Divo: Na Slovenijo imamo zelo lepe spomine (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Včeraj so ljubljanske Stožice zasedli ljubitelji mednarodnega kvarteta Il Divo, ki na svetovni turneji predstavlja svoj novi album A Musical Affair.

V sicer ne popolnoma polni dvorani Arena Stožice so Švicar Urs Buhler, španec Carlos Martin, francoz Sébastien Izambard in Američan David Miller včeraj zvečer pričarali čarobno vzdušje svetovno najbolj znanih muzikalov, katerih del so bili med svojo glasbeno kariero tudi sami.

Baritonist Carlos Martin je že leta 1993 z vlogo Mariusa nastopal v muzikalu Les Miserables (Nesrečniki), ki je več kot dve desetletji pozneje dobil svojo filmsko priredbo. Tenorist David Miller je svojo kilometrino v muzikalih nabiral z vlogo Rudolfa v broadwayski različici Puccinijeve opere La Bohem, kar mu je prineslo kar sedem nominacij za nagrado tony, ki jo podeljujejo najboljšim performerjem Broadwaya.

Odločno proti vsem kritikam Svoj nastop pred slovenskim občinstvom so Il Divo začeli s skladbo iz muzikala West Side Story, Tonight, s katero so občinstvo zazibali v čarobnost Arthurja Laurentsa, ki je omenjeni muzikal napisal po navdihu tragične ljubezenske zgodbe Romea in Julije Williama Shakespeara.

Po uvodu so se odločili nagovoriti zbrano občinstvo in mu nekoliko opisati svojo glasbeno pot, ki je vodila do nastanka novega albuma A Musical Affair, ob čemer so precej glasno zavrnili kritike, da kvarijo klasično glasbo. To je tenorist Miller zavrnil kot smešen očitek, saj se, kot je dejal tudi v nagovoru občinstva, zbranega v ljubljanskih Stožicah, Il Divo ukvarjajo predvsem s priredbami in predelavami znanih skladb iz sveta popularne glasbe in, kot smo lahko slišali tudi pozneje ta večer, priljubljenih izsekov iz svetovno znanih muzikalov.

Njihova skupna pot se je začela v Sloveniji Ob svojem četrtem obisku Slovenije se je kvartet spominjal tudi svojih začetkov, saj je svoj prvi videospot posnel prav na naših tleh, v Piranu. A videospoti uspešne zasedbe niso pogosti, še več, tistih pravih je le peščica, saj se izkušeni pevci svojemu občinstvu najraje predstavijo kar v živo.

V Ljubljani se jim je na odru pridružila tudi filipinska pevka in igralka Lea Salonga, ki je svojo kariero začela prav z nastopi v muzikalih, ti pa so ji v glasbeni karieri prinesli odličen sloves, s katerim je očarala tudi včerajšnje zvezde večera.

Konec, kot se za zvezde spodobi Impresiven seznam skladb je kvartet končal v velikem slogu, s skladbo, ki jo je po tihem pričakovala vsa dvorana in ki je nekako šaljivo sklenila večer, nabit s čustvi, ki jih nosijo skladbe muzikalov. Time to Say Goodbye je namreč, tako z naslovom kot z besedilom, prefinjeno zaokrožila široko glasbeno paleto, s katero so Il Divo resnično dokazali, da niso le izvajalci klasične glasbe, marveč odličen recept znanega žiranta resničnostnega šova X Factor Simona Cowella, ki mu je s skrbno izbranim kvartetom uspelo najti sinergijo med opernim petjem in popularno glasbo.

Turnejo, ob kateri praznujejo tudi desetletnico skupne glasbene poti, bodo Il Divo zaokrožili 1. novembra z nastopom v londonski O2 Areni, medtem ko se bodo že danes mudili v Bratislavi, v torek pa v Zagrebu.

Ne spreglejte