Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Torek,
7. 8. 2018,
7.56

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

2

Natisni članek

Oliver Dragojević

Torek, 7. 8. 2018, 7.56

5 let, 8 mesecev

Ganljivo pismo Vesne Dragojević: Vnuk sprašuje, zakaj toliko sveč

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

2

Oliver Dragojević | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vdova Vesna Dragojević je na Facebooku zapisala ganljivo pismo pokojnemu možu Oliverju Dragojeviću, ki je prejšnjo nedeljo izgubil bitko z boleznijo. "Želela bi, da veš, koliko ljudi je bilo tu zate," je zapisala in se vsem zahvalila za podporo.

"Moj najdražji! Veš, da nikoli nisem znala izbirati besed. Ko so dejali, naj se poslovimo, nisem vedela, kako," pismo pokojnemu soprogu, s katerim je preživela 45 let, začenja vdova Vesna Dragojević. Kot je zapisala, je v nedeljo zjutraj doživela šok, soočenje z realnostjo, ki je bila pričakovana že eno leto.

"Bila je nedelja zjutraj. Prinesite oblačila. Katera? Mogoče tista z zadnjega koncerta v Areni, ki sva jih kupila v Avstriji. Tebi verjetno sploh ni bilo pomembno. To je bilo tudi prvič, da te nisem vprašala, kaj želiš obleči," prve trenutke po moževi smrti opisuje Vesna Dragojević.

"Tri dni si bil to, kar nikoli nisi želel biti, pomemben, spoštovan, ljubljen od vseh znanih in neznanih ljudi," je zapisala in se pokojnemu možu opravičila, da se je vse zgodilo spontano. "Vedeli smo, da te imajo ljudje radi, vendar smo bili šokirani nad količino čustev, ki smo jih doživeli. Ole, imel si tri sprevode v dveh dneh."

Oliver Dragojevič.
Trendi Slovo od Oliverja Dragojevića, ene največjih glasbenih legend naše regije

"Vedno boš kapitan naše ladje"

Pokojnemu soprogu piše tudi o stotinah sožalnih pisem, ki so jih poslali njegovi prijatelji, znanci in neznanci ter o svečah, ki jih pred njihovo hišo puščajo ljudje. Kot piše, jo vnuk sprašuje, zakaj jih je toliko.

"Vidiš, njemu si bil samo dedek. Bil si naš mož, oče in ded. Veš, da smo živeli kot vsi običajni ljudje, družili smo se z ljudmi in ne z naslovi. Ljudje to prepoznajo in zato te imajo radi."

Dodala je še, naj ga ne skrbi za njih, ker se imajo radi, kar je bila tudi njegova največja sreča. "Vedno boš kapitan naše ladje in vozil nas boš, kamor je potrebno in kjer nam bo dobro," je še zapisala vdova pokojnega Oliverja Dragojevića.

Oliver Dragojević
Trendi Naš novinar Splitu namenil ganljive besede. Hrvati: "Hvala, sosed."
Trendi "Moj galebe": Po čustvenem slovesu Dragojevića odpeljali proti rodni Veli Luki #video
Ne spreglejte