SiolNET. Trendi Svet znanih
9,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naš novinar Splitu namenil ganljive besede. Hrvati: "Hvala, sosed."

9,98

termometer

Oliver Dragojević | Tako so pospremili Oliverja na njegovi zadnji poti proti rojstni Korčuli. | Foto: Reuters
Tako so pospremili Oliverja na njegovi zadnji poti proti rojstni Korčuli. Foto: Reuters

Primož Cirman, novinar Siol.net, je na svojem Facebookovem profilu delil ganljivo objavo o Splitu in umrlem pevcu Oliverju Dragojeviću, kar so opazili tudi novinarji treh hrvaških spletnih medijev.

Oliver Dragojevič. Trendi Slovo od Oliverja Dragojevića, ene največjih glasbenih legend naše regije

"Današnje slovo od Oliverja je bilo nekaj najbolj dostojanstvenega, kar sem videl v zadnjih letih. Pravzaprav 'neopisivo'. Ker Oliver je bil in bo tista večna duša Splita. Je**š Keruma, Thompsona, svastike na tribunah Torcide in častilce Lore. Split je - Split. Hvala, Split, da smo lahko danes jokali s tabo," je del objave, ki jo je včeraj, po čustvenem slovesu Hrvatov od glasbenega velikana Oliverja Dragojevića, na Facebooku delil naš novinar Primož Cirman.

Preberite ves njegov zapis:

Split. Mesto, ki ne priznava nikogar. Mesto, v katerem nihče ni dovolj dober, četudi je med prvimi na svetu. Mesto, ki...

Posted by Primož Cirman on Tuesday, July 31, 2018


Primoževo razmišljanje o Splitu so opazili tudi hrvaški spletni mediji. Index.hr mu je namenil članek z naslovom Slovenski novinar v ganljivem statusu pojasnil, zakaj je Oliver "duša Splita", Net.hr članek Hvala slovenskemu novinarju za res posebno besedilo: "Je*** Keruma, Thompsona ... Oliver je duša Splita", Večernji list pa je na svoji spletni strani o Primoževem zapisu poročal v članku Ganljivi status slovenskega novinarja: 'Oliver je večna ljubezen Splita'.

Oliver Dragojević, Primož Cirman | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Oliver Dragojević, Primož Cirman | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Cirman na Večernjem listu | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Pod člankom na Index.hr se je zvrstilo lepo število komentarjev, od katerih se večina podpisuje pod Primoževe besede, pospremili so jih z zahvalami: "Hvala, odličen komentar, ljudski. Hvala, Slovenija."

Takšni Slovenci ne bodo nikoli tujci,
ne v Splitu ne na Hrvaškem.

Ter: "Nič ni za dodati. Lepo!" "Odlično besedilo, vsaka čast!", "Podpisujem se pod vsako besedo. Hvala, sosed."

Podobno hvaležni za Primožev zapis so bili tudi komentatorji portalov Net.hr in Večernji list.

Slovo se je začelo včeraj, pokopali pa ga bodo danes. | Foto: Reuters Slovo se je začelo včeraj, pokopali pa ga bodo danes. Foto: Reuters

Danes še zadnje slovo

Split in vsa Hrvaška sta se včeraj poslavljala od velikega hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića, ki je umrl v nedeljo. Na Hrvaškem so včeraj razglasili nacionalni dan sočustvovanja, zastave na vseh državnih in javnih poslopjih pa so bile izobešene na pol droga. Še posebej čustveno so se od legendarnega pevca poslovili v Splitu, mestu, ki je živelo in dihalo z Dragojevićem in njegovo glasbo.

Potem ko so se prebivalci Splita še zadnjič poslovili od svojega someščana, so krsto pokojnega glasbenika s katamaranom odpeljali proti Veli Luki na Korčuli, njegovemu rojstnemu kraju, kjer se je danes v poznih popoldanskih urah odvijal pogreb v družinskem krogu. Pogrebu je prisostvovala množica ljudi, ki so se še zadnjič poslovili od hrvaške glasbene legende.

Pogreb Oliverja Dragojevića Trendi Dragojevića pospremili k zadnjemu počitku, Vela Luka je zavita v žalost #video Slovo od Oliverja Dragojevića Trendi "Moj galebe": Po čustvenem slovesu Dragojevića odpeljali proti rodni Veli Luki #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 827
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin