Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 5. 2021,
23.02

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22

37

Natisni članek

Ana Soklič polfinale Evrovizija

Torek, 18. 5. 2021, 23.02

2 leti, 11 mesecev

Slovenije ne bo v finalu Evrovizije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22

37

Ana Soklič Evrovizija | Foto Andres Putting (EBU)

Foto: Andres Putting (EBU)

Slovenija je ostala brez nastopa v finalu letošnjega izbora za pesem Evrovizije, naša predstavnica Ana Soklič je obtičala v polfinalu.

V Rotterdamu na Nizozemskem se je začel 65. izbor za pesem Evrovizije. Izmed 16 nastopajočih, ki so se predstavili v prvem predizboru, so se v sobotni finale uvrstili predstavniki Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžana, Malte, Litve, Cipra, Švedske, Belgije in Ukrajine.

Slovenski predstavnici Ani Soklič se s skladbo Amen v finale ni uspelo prebiti, ob njej so v polfinalu obtičale še Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Hrvaška in Romunija.

"Zgodilo se je tako, kot se je," je po neuspehu v predizboru za RTV Slovenija dejala Ana Soklič, "še vedno stojim za svojo skladbo. V življenju nameravam iti naprej, pri glasbi vedno delam na dolgi rok in z vsebino, ki nekako preživi čas."

To so bili vsi nastopajoči v prvem polfinalu:

Fotogalerija
1 / 16

V sobotnem finalu bo nastopilo po deset držav iz današnjega in četrtkovega predizbora, pridružilo pa se jim bo še velikih pet - Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija - ter Nizozemska kot zadnja zmagovalka.

Letošnja Evrovizija zaradi pandemije covid-19 poteka ob strogih zaščitnih ukrepih. V dvorani bo oba polfinala in finale spremljalo okoli tri tisoč gledalcev, ki so jim vstop dovolili le z negativnim testom, redno testirajo tudi vseh 39 nastopajočih in člane njihovih delegacij.

Evrovizija 2021 oder | Foto: NPO/NOS/Avrotros Nathan Reinds Foto: NPO/NOS/Avrotros Nathan Reinds

Okužbe med Poljaki in Islandci

Prav z rednim testiranjem so v Rotterdamu že "ujeli" nekaj okužb. Te so se pojavile v delegacijah Poljske in Islandije, ki so zdaj zato v karanteni. Pred nastopom, ki jih čaka v četrtek, bodo vse znova testirali, če pa bodo znova odkrili okužbe, ti glasbeniki ne bodo smeli nastopiti v živo, ampak bodo predvajali njihove že posnete nastope.

"Ko smo se odločili, da se bomo letos vendarle zbrali v Rotterdamu, smo vedeli, da pandemije žal še ne bo konec. Trudimo pa se, da bi čim manj vplivala na nas," je za Reuters dejal izvršni nadzornik izbora Martin Osterdahl.

Preberite še:

Ana Soklič
Trendi Kaj Ani Soklič napovedujejo pretekle slovenske predstavnice na Evroviziji?
Ne spreglejte