SiolNET. Trendi Glasba
5,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenije ne bo v finalu Evrovizije

5,22

termometer

Ana Soklič Evrovizija
Foto: Andres Putting (EBU)

Slovenija je ostala brez nastopa v finalu letošnjega izbora za pesem Evrovizije, naša predstavnica Ana Soklič je obtičala v polfinalu.

V Rotterdamu na Nizozemskem se je začel 65. izbor za pesem Evrovizije. Izmed 16 nastopajočih, ki so se predstavili v prvem predizboru, so se v sobotni finale uvrstili predstavniki Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžana, Malte, Litve, Cipra, Švedske, Belgije in Ukrajine.

Slovenski predstavnici Ani Soklič se s skladbo Amen v finale ni uspelo prebiti, ob njej so v polfinalu obtičale še Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Hrvaška in Romunija.

"Zgodilo se je tako, kot se je," je po neuspehu v predizboru za RTV Slovenija dejala Ana Soklič, "še vedno stojim za svojo skladbo. V življenju nameravam iti naprej, pri glasbi vedno delam na dolgi rok in z vsebino, ki nekako preživi čas."

To so bili vsi nastopajoči v prvem polfinalu:

1. Litva - The Roop
1 / 16 1. Litva - The Roop
2 / 16 2. Slovenija - Ana Soklič
3 / 16 3. Rusija - Manizha
4 / 16 4. Švedska - Tusse
5 / 16 5. Avstralija - Montaigne
6 / 16 6. Severna Makedonija - Vasil
7 / 16 7. Irska - Lesley Roy
8 / 16 8. Ciper - Elena Tsagrinou
9 / 16 9. Norveška - Tix
10 / 16 10. Hrvaška - Albina
11 / 16 11. Belgija - Hooverphonic
12 / 16 12. Izrael - Eden Alene
13 / 16 13. Romunija - Roxen
14 / 16 14. Azerbajdžan - Efendi
15 / 16 15. Ukrajina - Go_A
16 / 16 16. Malta - Destiny

V sobotnem finalu bo nastopilo po deset držav iz današnjega in četrtkovega predizbora, pridružilo pa se jim bo še velikih pet - Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija - ter Nizozemska kot zadnja zmagovalka.

Letošnja Evrovizija zaradi pandemije covid-19 poteka ob strogih zaščitnih ukrepih. V dvorani bo oba polfinala in finale spremljalo okoli tri tisoč gledalcev, ki so jim vstop dovolili le z negativnim testom, redno testirajo tudi vseh 39 nastopajočih in člane njihovih delegacij.

Evrovizija 2021 oder Foto: NPO/NOS/Avrotros Nathan Reinds

Okužbe med Poljaki in Islandci

Prav z rednim testiranjem so v Rotterdamu že "ujeli" nekaj okužb. Te so se pojavile v delegacijah Poljske in Islandije, ki so zdaj zato v karanteni. Pred nastopom, ki jih čaka v četrtek, bodo vse znova testirali, če pa bodo znova odkrili okužbe, ti glasbeniki ne bodo smeli nastopiti v živo, ampak bodo predvajali njihove že posnete nastope.

"Ko smo se odločili, da se bomo letos vendarle zbrali v Rotterdamu, smo vedeli, da pandemije žal še ne bo konec. Trudimo pa se, da bi čim manj vplivala na nas," je za Reuters dejal izvršni nadzornik izbora Martin Osterdahl.

Preberite še:

Ana Soklič Trendi Kaj Ani Soklič napovedujejo pretekle slovenske predstavnice na Evroviziji?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin