Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Četrtek,
7. 8. 2014,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Evrovizija Conchita Wurst

Četrtek, 7. 8. 2014, 10.52

8 let

Conchita Wurst bo Evrovizijo gostila na Dunaju

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrija, ki bo prihodnje leto gostila izbor za pesem Evrovizije, je za prizorišče izbrala dunajsko dvorano Stadthalle.

Izbor za pesem Evrovizije, ki bo že 60. po vrsti in bo potekal med 19. in 23. majem 2015, bo tokrat zelo blizu Sloveniji. Conchita Wurst, ki je lani v Köbenhavnu premagala evropsko konkurenco, bo Evrovizijo namreč pripeljala na Dunaj. V ožjem izboru za gostiteljsko mesto sta bila še Gradec in Innsbruck, Dunaj pa so izbrali tudi zato, ker je mesto že gostilo številne velike prireditve. Sprva se je kot možnega gostitelja omenjalo tudi mesto Salzburg, a je deželni glavar Wilfried Haslauer takrat dejal, da Evrovizija ne ustreza podobi, ki jo ima Salzburg v svetu, in sicer podobi Mozartovega mesta, kjer potekajo predvsem koncerti klasične glasbe. Dunajska Stadthalle Slovencem in Slovenkam dobro poznana Dunajska Stadthalle je verjetno poznana številnim slovenskim ljubiteljem glasbe, saj v njej redno nastopajo velike svetovne glasbene zvezde, ki se v okviru svojih svetovnih turnej pogosto nam najbližje ustavijo prav na Dunaju. Samo letos se bodo v Stadthalle oglasili Michael Buble, Lady Gaga, Kylie Minogue, Linkin' Park, Slash, One Republic, Lenny Kravitz, Bryan Adams in Katy Perry, v preteklosti pa so tam med drugim nastopali tudi U2, Bob Dylan, The Rolling Stones, David Bowie, Beyonce, Coldplay in Tina Turner.

Dunajska Stadthalle je največji prireditveni prostor v Avstriji, ki se uvršča med tri največje prireditvene prostore v Evropi, saj lahko sprejme 16 tisoč obiskovalcev. Vsako leto se v njej zvrsti več kot 300 prireditev. Največjo dvorano so gradili med letoma 1954 in 1957 po načrtih arhitekta Rolanda Rainerja, odprli pa so jo 21. junija 1958. V njej je mogoče organizirati praktično vse, od operne predstave, rock koncerta do kongresa. Vstopnice bodo na prodaj šele konec leta Predizbora prihodnje Evrovizije bosta potekala 19. in 21. maja, finale pa 23. maja 2015. Poleg več tisoč gledalcev v dvorani organizatorji pričakujejo tudi več kot 1.500 novinarjev z vsega sveta, ki bodo o dogodku na Dunaju poročali dva tedna, so v sporočilu za javnost zapisali v agenciji za stike z mestom Dunaj.

Vstopnice za gledalce bodo v prodaji konec tega ali na začetku prihodnjega leta, na spletni strani dvorane pa se že lahko naročite na opomnik, ki vas bo po elektronski pošti obvestil, kdaj bodo vstopnice v prodaji. Seveda pa ste lahko med 180 milijoni gledalcev, ki si vsako leto ogledajo prenos prireditve.

Ne spreglejte