Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2015,
11.20

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zombiji serija AMC Fear the Walking Dead

Torek, 18. 8. 2015, 11.20

7 let, 8 mesecev

"Všeč mi je, da nisem superjunak, ampak običajen moški"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Novozelandski igralec, ki se ga med drugim spomnimo iz filmov Klavir, Nekoč so bili bojevniki in Legenda o jezdecu kitov, se bo na malih ekranih preizkusil v precej drugačni vlogi.

Uspeh televizijske serije Živi mrtveci (The Walking Dead) je na televizijske ekrane pripeljal še eno zombijevsko nadaljevanko. Televizijska mreža AMC, ki snema in predvaja Žive mrtvece, je namreč ustvarila spremljevalno serijo Fear The Walking Dead (Boj se živih mrtvecev), ki se dogaja pred omenjeno uspešnico in pomeni nekakšen uvod vanjo, saj govori o izbruhu zombijevske apokalipse.

Enega osrednjih likov v novi nadaljevanki igra Cliff Curtis, Maor z Nove Zelandije, ki se je v 90. letih javnosti predstavil v filmskih uspešnicah, kot sta Klavir in Nekoč so bili bojevniki, v filmu Snif (Blow) z Johnnyjem Deppom pa je zaigral v vlogi kolumbijskega mamilarskega kralja Pabla Escobarja. V seriji Fear The Walking Dead pa je Travis Manawa, ločen srednješolski učitelj z najstniškim sinom, ki se zaplete v razmerje s protagonistko Madison (igra jo Kim Dickens).

"Všeč mi je bila ideja, da bom igral običajnega moškega. Njegovi največji izzivi v življenju so, da dobro opravlja svojo službo, poskuša shajati z najstniškim sinom in vlaga v odnos z Madison. In to je dobro izhodišče za življenje, saj je vse drugo v seriji bizarno, nenavadno, nenaravno," je povedal o svojem liku. "Prav zato mi je všeč, da ni superjunak, ampak običajen moški, ki ne ve, kaj storiti."

"Taka apokalipsa bi se res lahko zgodila" Čeprav je (vsaj za večino gledalcev) zombijevska apokalipsa povsem fiktivna, je po Curtisovih besedah v zapletu tudi zrno resničnosti. "Taka apokalipsa bi se res lahko zgodila. S tem ne mislim zombijev, lahko pa bi nek virus zajel človeštvo in iz ljudi potegnil najslabše in najboljše karakterne značilnosti," je pojasnil. "Gre za idejo, kako hitro bi bilo lahko konec človeštva. Kaj se zgodi, ko kar naenkrat nimamo stvari, ki se nam zdijo samoumevne? Ko ljudje, ki jih poznamo, kar naenkrat postanejo nekdo, ki ga ne prepoznamo več?"

In kako se v seriji kot običajen moški spopade s takšno apokalipso? "Vsi lahko razpredamo o tem, kaj bi storili v določeni situaciji. Vsi imamo ideje v svojih glavah, meni pa je všeč ideja, da se mora običajen moški soočiti s tem, kdo v resnici je, ko gre v svetu vse narobe. Uživam v situaciji, ko nisem glavni, ne vem vsega, ampak se vseeno trudim," je o svojem novem podvigu še dejal Curtis.

Ne spreglejte