Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2023,
7.56

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72

Natisni članek

glasbenik smrt ZDA rock skupine skupina

Petek, 28. 7. 2023, 7.56

9 mesecev, 1 teden

Umrl je basist in soustanovitelj legendarne rock skupine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72
Skupina Eagles | Ustanovni člani skupine Eagles (od leve proti desni): Bernie Leadon, Glenn Frey, Don Henley, Randy Meisner in Don Felder. | Foto Guliverimage

Ustanovni člani skupine Eagles (od leve proti desni): Bernie Leadon, Glenn Frey, Don Henley, Randy Meisner in Don Felder.

Foto: Guliverimage

Zaradi zapletov pri kronični obstruktivni pljučni bolezni (KOPB) je v sredo zvečer v Los Angelesu umrl basist in soustanovitelj legendarne ameriške rock skupine Eagles Randy Meisner, poroča The Guardian. Star je bil 77 let. 

Novico o njegovi smrti so na svoji spletni strani sporočilo preostali člani skupine. 

Izjava ob smrti Randyja Meisnerja, ki so jo na svoji spletni strani, objavili preostali člani skupine Eagles. | Foto: Posnetek zaslona/Eagles Izjava ob smrti Randyja Meisnerja, ki so jo na svoji spletni strani, objavili preostali člani skupine Eagles. Foto: Posnetek zaslona/Eagles

Ena najuspešnejših skupin sedemdesetih let

Randy Meisner, rojen 8. marca 1946 v Scottsbluffu v Nebraski, je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja skupaj z Glennom Freyjem, Donom Henleyjem in Berniem Leadonom ustanovil skupino Eagles, ki je leta 1972 izdala svoj istoimenski debitanski album in dosegla skoraj takojšen uspeh. Kot basist je sodeloval pri večini uspešnic omenjene skupine, kot so Hotel California, Lyin' Eyes in Take It Easy, zapel pa je tudi hit Take It To The Limit. 

Skupina je med drugim osvojila šest grammyjev in pet nagrad American Music Awards, velja pa tudi za eno najuspešnejših skupin iz sedemdesetih let. 

Z Eaglesi je bil sprejet v Dvorano slavnih rokenrola

Meisner je skupino zapustil leta 1977 in v naslednjih letih izdal tri samostojne albume. Z Eagelsi se je ponovno združil ob sprejemu skupine v Dvorano slavnih rokenrola leta 1998. 

"Randy je bil sestavni del Eaglesov in je prispeval k zgodnjemu uspehu skupine. Njegov glasovni razpon je bil osupljiv, kar je razvidno iz balade Take It To The Limit," so v izjavi zapisali člani skupine. 

V zadnjih letih je imel izjemno težko življenje. Leta 2016 se je njegova žena Lara Rae Meisner namreč po nesreči ustrelila in umrla. 

Preberite tudi:

Josephine Chaplin
Trendi Umrla hči Charlieja Chaplina
Tony Bennett
Trendi Umrl legendarni pevec Tony Bennett
Robert Bo Goldman
Trendi Umrl je soscenarist Leta nad kukavičjim gnezdom Bo Goldman
Sinead O'Connor
Trendi Umrla je pevka Sinéad O'Connor
Ne spreglejte