Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2023,
20.20

Osveženo pred

9 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,11

Natisni članek

Sinéad O'Connor

Sreda, 26. 7. 2023, 20.20

9 mesecev, 4 tedne

Umrla je pevka Sinéad O'Connor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,11
Sinead O'Connor | Foto Gulliverimage

Foto: Gulliverimage

V 57. letu starosti je umrla irska pevka Sinéad O'Connor, poroča The Irish Times. Novico o smrti je sporočila njena družina, pri tem pa vzroka niso navedli. 

Svoj prvi album je Sinéad O'Connor izdala leta 1987 in si z njim prislužila nominacijo za grammyja za najboljšo žensko rock izvajalko. Med zvezde pa jo je izstrelila pesem z naslovom Nothing Compares 2 U, katere besedilo je napisal Prince. V naslednjih desetletjih je še naprej ustvarjala glasbo, leta 2021 pa je naznanila, da se poslavlja od glasbenih odrov. 

Rodila se je 8. decembra 1966 na obrobju Dublina kot Sinead Marie Bernadette O'Connor. Bila je tretji od petih otrok staršev, ki sta se kasneje ločila, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sama je bila poročena štirikrat in je imela štiri otroke. 

V svoji karieri je poskrbela za vrsto škandalov, javnost je prvič šokirala, ko je v televizijski oddaji Saturday Night Live leta 1992 raztrgala fotografijo papeža Janeza Pavla II. zaradi pedofilije v katoliški cerkvi. Posvetila se je v duhovnico, izražala svoja stališča glede organizirane vere, ženskih pravic, vojne in zlorab otrok, presenetila je tudi leta 2018, ko je razkrila, da se je spreobrnila v islam in spremenila ime v Shuhada Sadaqat.

Še naprej pa je nastopala pod svojim rojstnim imenom. Kljub kontroverznosti je na glasbenem področju sodelovala s številnimi umetniki, prispevala glasbo za filme in nastopila na mnogih dobrodelnih koncertih. Leta 2009 je nastopila tudi v Ljubljani v Križankah.

Zadnje leto njenega življenja je zaznamovala tragedija, potem ko je njen 17-letni sin januarja 2022 storil samomor. 

Tudi sama je imela težave z duševnim zdravjem, v enem izmed intervjujev je priznala, da si je v zadnjem letu kar osemkrat poskušala vzeti življenje. Okoliščine smrti 56-letne pevke za zdaj še niso znane. 

Josephine Chaplin
Trendi Umrla hči Charlieja Chaplina
Tony Bennett
Trendi Umrl legendarni pevec Tony Bennett

 

Ne spreglejte