Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 10. 2015,
16.02

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

film Ljubljanske mlekarne advertorial

Četrtek, 15. 10. 2015, 16.02

2 meseca, 3 tedne

Top 5 najbolj smešnih filmov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Soditi o filmih je nekaj takega kot o okusih, vendar smo po našem izboru naredili lestvico petih takšnih komedij, ki bodo preverjeno razboleli trebušne mišice in iz vas izvabili glasen krohot.

Počasi in nezadržno sili jesen tudi v naše domove, kar se pozna po vedno krajšem dnevu in več urah, presedenih pred televizorjem ali v kinu. Ker sta hladni del leta in več teme nekoliko melanholična, se je treba potruditi, da otožnost kar se da uspešno odženemo. Lahko obiščete tečaj joge smeha ali pa se zvalite v udoben naslanjač in si v družbi ogledate dobro komedijo.

Kakšni filmi pa vas nasmejejo?

Nas na primer ti, ki smo jih nominirali v najožji izbor komedij in smo jih že večkrat gledali, še vedno pa izvabijo salve smeha in solze.

#1 Prekrokana noč (The Hangover; 1., 2. in 3. del)

Nekaj prijateljev, ki nikoli ne bodo odrasli. Bradley Cooper, Heather Graham, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Jeffrey Tambor in Ken Jeong so recept za huronski smeh, saj vas skozi vse tri dele popeljejo skozi takšne neumnosti, kot si jih niti v najbolj divji domišljiji ne bi morali izmisliti.

V prvem delu se zgodba začne z Dougom, ki želi zadnja dva dneva samskega življenja, preden se poroči, preživeti s prijatelji. Las Vegas je izhodišče za žur in hkrati vir vseh težav. Tiger v hotelski sobi, tuj dojenček v omari, izgubljeni zob … brrr… na trenutke še gledalce boli, ko gledajo njihove traparije!

V drugem delu Stu čaka na svojo poroko, kraj vseh neumnosti pa je Tajska, kjer izgubijo nevestinega brata, se zbudijo s tranvestitom v postelji, tatujem na telesu, zapletejo se z mafijo iz Bangkoka …

Tretji del jih pripelje na kraj začetnega "zločina" – v Las Vegas. Tokrat je vzrok za srečanje pogreb Alanovega očeta. Alan je zapadel v depresijo in prijatelji ga pospremijo v psihiatrično bolnišnico. Seveda se spet zaplete: Douga ugrabijo neznanci in zanj zahtevajo njihovo največjo pokoro – Chowa …

#2 Moja obilna grška poroka (My Big Fat Greek Wedding)

Kulturne razlike so zagotovilo za zaplete in obilo smeha. Romantična komedija združi Grkinjo, ki živi v Ameriki, in njenega srčnega izbranca, ki ni Grk, je pa vegetarijanec, kar je enako hudo kot to, da ni Grk.

Toulina družina je tradicionalna in staromodna v svojih pogledih na življenje in zakon. Izbranec Ian pa se sploh ne zaveda, kako trnova pot ga čaka, da bi ga njena družina sprejela medse.

#3 Babica gre na jug

Film, posnet leta 1991, je poseben že zato, ker je to prvi celovečerni film, posnet v samostojni Sloveniji. Režiral ga je Vinci Vogue Anžlovar. Glavna zvezda filma je 86-letna gospa Sara, igrala jo je Majolka Šuklje, ki ima dovolj životarjenja v domu za ostarele. Spozna glasbenika Davida (Bojan Emeršič), ki beži pred najemodajalcem, in pevko Lauro (Nataša Matjašec), ki zapusti svoj džezovski band. Pot jih pripelje v starem neregistriranim mercedesu vse do Portoroža, kjer gredo v kazino in priigrajo glavni dobitek. Vmes pa je na tej poti kup zapletov …

#4 Pripravnika (The Internship)

Owen Wilson in Vince Vaughn v vlogi Billa in Nicka, ki izgubita službo trgovskih potnikov dobesedno čez noč. Tehnološko in digitalno povsem nepismena možakarja zrelih let ne premoreta nič drugega kot le spretno retoriko, ki pa v digitalni dobi ni več dovolj.

Prilagoditi se nočeta in ne znata, zato izpadeta iz igre. In prav onadva se prijavita v Google na mesto pripravnika. Tam se znajdeta v družbi najstnikov ali mladih v zgodnjih dvajsetih, ki so zanju kot z drugega planeta.

Sami nadpovprečni študenti z najboljših fakultet se tako kot onadva potegujejo za službo. Niti najmanj nista za v to okolje, a njuna posebnost vendar ni tako nekoristna. Sodoben film, ki združuje ideje mladih generacij in zimzelene vrednote. Težave imata že pri samem razumevanju besed, ki jih ne poznata …

#5 Kako se znebiti fanta v 10 dneh (How to Lose a Guy in 10 Days)

Ljubka Kate Hudson, ljubek film! Andie Anderson je novinarka, ki mora napisati članek o najpogostejših napakah, ki jih delamo na začetku nove zveze. Osebno izkušnjo mora preliti na papir v kratkem času.

Na drugi strani usode pa je čeden Benjamin Berry, igra ga Matthew McConaughey, ki je zagnan in ambiciozen oglaševalski guru, ki mora neznano dekle tako očarati, da so bo vanj zaljubila v 10 dneh. Usoda hoče, da se srečata vsak s svojimi idejami. Ona dela klasične napake, zaradi katerih bi vsak moški že ušel, le Benjamin noče. On pa ugodi vsaki njeni muhi za svoj cilj. Kup zabavnih zapletov in romantike.

Naredite si svoj izbor najljubših komedij, zakurite dom, posladkajte se, predvsem pa – nasmejte!

Ne spreglejte