Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 2. 2024,
7.59

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

Natisni članek

San Marino Evrovizija Booom!

Nedelja, 25. 2. 2024, 7.59

2 meseca, 1 teden

Slovenci na Evroviziji za San Marino? Malo je zmanjkalo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28
Booom! | Za evrovizijsko vozovnico na Švedsko se je v San Marinu potegovala tudi slovenska zasedba Booom!. | Foto Mediaspeed

Za evrovizijsko vozovnico na Švedsko se je v San Marinu potegovala tudi slovenska zasedba Booom!.

Foto: Mediaspeed

Slovenska zasedba Booom! v finalu izbora evrovizijskega predstavnika San Marina ni zmagala, se je pa uvrstila zelo visoko.

V soboto zvečer so svojega predstavnika na letošnji Evroviziji izbrali tudi v San Marinu - to bo španska skupina Megara s pesmijo 11:11.

V pisanem izboru španskih, italijanskih, angleških in drugih finalistov pa so v San Marinu srečo poskušali tudi Slovenci, in sicer zasedba Booom!, ki se je v finale uvrstila prek preidzborov, v katerih je premagala več kot 800 konkurentov. Zmage sicer niso dosegli, so pa vseeno vpisali lep uspeh in se med 17 finalisti uvrstili na visoko peto mesto.

"Malo smo razočarani, saj so se nam zadnje tedne dogajale nore stvari, čutili smo val podpore, ki je zrasla v medijih in med glasbenimi kolegi, prvi odzivi radijskih urednikov na prihajajoči album so zelo pozitivni, tudi v San Marinu so našo pesem in nastop ves čas hvalili izkušeni ljudje iz medijev in glasbene industrije, padle so prve poslovne ponudbe, ves čas je šlo samo navzgor ... potem pa je zmanjkalo tako malo," so prve občutke v soboto zvečer strnili člani skupine Booom!

Booom! z zmagovalci, skupino Megara | Foto: osebni arhiv Booom! z zmagovalci, skupino Megara Foto: osebni arhiv

Po kratki prespani noči pa je njihov pogled že bolj sončen. "Bili smo resno v igri za zmago. Kot neznana skupina iz Slovenije, ki se je tik pod vrh prebila med skoraj 800 kandidati iz cele Evrope in Avstralije," so poudarili, "španska skupina Megara - ki smo jo premagali v polfinalu - si je zmago absolutno najbolj zaslužila, saj ima do potankosti izdelan nastop, vreden velikega odra v Malmöju."

Pred San Marinom so se prijavili na slovenski izbor

Boom! oziroma Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se za nastop v San Marinu odločili po tem, ko so se odzvali vabilu slovenske nacionalne televizije za sodelovanje v izboru slovenskega predstavnika za Evrovizijo, v katerem je RTV Slovenija potem izbrala Raiven. Na evrovizijski izbor v San Marinu, ki je odprt tudi za tuje izvajalce, so se prijavili dva dni pred iztekom roka.

Oglejte si še:

Baby Lasagna
Trendi Presenečenje: Hrvaška na tretjem mestu evrovizijskih stavnic
Eden Golan, Izrael, Evrovizija
Trendi Organizatorji Evrovizije pod drobnogled vzeli besedilo izraelske pesmi
Ne spreglejte