Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 4. 2014,
13.11

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pierce Brosnan James Bond igralec film tajni agent 007

Sreda, 16. 4. 2014, 13.11

4 leta, 5 mesecev

Pierce Brosnan nima rad svojega Jamesa Bonda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Irski igralec Pierce Brosnan se je zdel popoln izbor za upodobitev kultnega agenta britanske tajne službe Jamesa Bonda, ki ga je zaigral v štirih filmih. Brosnan pa se s tem ne strinja.

V nedavnem intervjuju za britanski časnik Daily Telegraph je priznal, da ne more gledati filmov, v katerih sam nastopa kot agent 007, saj je prepričan, da njegova izvedba ni bila nikoli dovolj dobra.

Povedal je, da mu slava, ki mu jo je prinesla ta vloga, sicer godi. Vloga mu je omogočila svobodo pri izbiri naslednjih projektov in zagon lastne produkcijske hiše, ni bil pa nikoli popolnoma zadovoljen z njo ali se v njej dobro počutil.

"Počutil sem se ujetega v časovno zanko med Rogerjem Moorom in Seanom Conneryjem. Težko se mi je bilo spoprijeti s pomembnostjo in odgovornostjo (ter tudi slavo), ki ju je vloga Jamesa Bonda prinesla. Prav tako nasilje ni bilo nikoli resnično, brutalna moč moža ni bila nikoli otipljiva. Lik je bil nekako krotek, ukrotljiv, karakterizacija ni bila dobra. Šlo je samo za površje in nikoli globino. Morda se motim in vse to izhaja iz mojega prepričanja, da vloge nisem prepričljivo odigral. Res nimam želje, da bi sebe gledal kot Bonda, ker izvedba ni bila dovolj dobra," je povedal šarmantni Britanec.

Je pa res, da ga njegova nenaklonjenost upodobitvi Bonda – zaigral ga je v filmih Zlato oko (1995), Jutri nikoli ne umre (1997), Svet ni dovolj (1999) in Umri kdaj drugič (2002) – ni odvrnila od podobnih vlog v preostalih filmih vohunskega in akcijskega žanra. "Dovolj časa je že preteklo od mojega zadnjega Bonda do današnjega dne. Prepričan sem, da lahko s kakšnim drugim likom vohuna ali agenta prepričam današnje občinstvo," je dodal.

Brosnana lahko od konca aprila gledamo v novem filmu, komediji Udar ljubezni, v kateri z Emmo Thompson upodablja srečno ločen par, ki se, potem ko odkrijeta, da so mu s prevaro ukradli denar iz pokojninskega sklada, v Franciji odloči za krajo diamanta.

Ne spreglejte