Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 2. 2023,
18.13

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Natisni članek

video francoščina pesem Perpetuum Jazzile

Ponedeljek, 27. 2. 2023, 18.13

1 leto, 2 meseca

Perpetuum Jazzile izdali prvo pesem v francoščini #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Perpetuum Jazzile | Videospot so posneli na idiličnih lokacijah v dvorcu Štatenberg in Viteški dvorani Cekinovega gradu v Ljubljani. | Foto Osebni arhiv Perpetuum Jazzile

Videospot so posneli na idiličnih lokacijah v dvorcu Štatenberg in Viteški dvorani Cekinovega gradu v Ljubljani.

Foto: Osebni arhiv Perpetuum Jazzile

Slovenski vokalni orkester Perpetuum Jazzile je predstavil svojo novo skladbo in videospot, v katerem je zaigrala Maja Martina Merljak. Gre za prvo pesem, ki jo je skupina posnela v francoščini.

Potem ko so v novo leto vstopili v evropski prestolnici kulture, razprodali turnejo po bratskih republikah, napovedali aprilski niz nastopov v Italiji in razprodali oktobrski jubilejni koncert v Cankarjevem domu, Perpetuum Jazzile predstavljajo prvo pesem s prihajajočega albuma, s katerim bodo zaznamovali 40-letnico delovanja.

Videospot nove pesmi:

Perpetuum Jazzile
Trendi Svetovni glasbeni fenomen iz Slovenije praznuje 40 let

S skladbo želijo prodreti na frankofonsko tržišče

Derniere Danse oz. Poslednji ples je uspešnica francoske pevke Indile: "Skladbo smo ustvarili z željo po prodoru na frankofonsko tržišče, predvsem v Francijo in Belgijo. In ko smo se odločali, katero uspešnico bi preoblekli v našo vokalno verzijo, smo bili kar hitro sklepčni. Pesem je izjemna in je bila velik hit ne le v Franciji, ampak po vsej Evropi. Originalni videospot je samo na YouTubu zbral že skoraj milijardo ogledov," so člani skupine pojasnili odločitev za izbor nove pesmi.

Videospot so posneli na idiličnih lokacijah v dvorcu Štatenberg in Viteški dvorani Cekinovega gradu v Ljubljani. "Zgodba nas popelje skozi notranji razcep, ki se odvija v vsakem posamezniku – koliko smo pripravljeni ugajati drugim, da bi bili sprejeti, in koliko smo pripravljeni biti unikatni ter izraziti svojo individualnost, ki pa jo včasih drugi težje sprejmejo," so povedali.

Perpetuum Jazzile je vokalni (a capella) orkester, ki ga sestavlja več kot 40 vrhunskih pevcev, in izjemno doživetje v živo. Njihovi koncerti so stkani iz slovenskih in svetovnih uspešnic najrazličnejših žanrov, jazza, popa, swinga, rocka, bossa nove, sambe, gospela ...

V spotu je zaigrala Maja Martina Merljak

Spot prikazuje simboliko črne in bele barve, pri čemer črna predstavlja podrejenost družbenim normam, bela pa posameznikovo unikatnost. "Solistka v pesmi Maja Ciglar se poda na poslednji ples, ki ga prireja kraljica v podobi igralke Maje Martine Merljak. Gre za dvoboj med Majami, kraljico Majo, ki hoče, da vsi plešejo kot ona žvižga, ter solistko Majo, ki ima dovolj podrejanja in želi pokroviteljstvu kraljice narediti konec. Sporočilo videa je, da si upajmo biti taki, kot smo, ne glede na to, kaj si o nas mislijo drugi."

Skupino Perpetuum Jazzile sestavlja več kot 40 vrhunskih pevcev. | Foto: Osebni arhiv Perpetuum Jazzile Skupino Perpetuum Jazzile sestavlja več kot 40 vrhunskih pevcev. Foto: Osebni arhiv Perpetuum Jazzile

Vlado Kreslin, Perpetuum Jazzile
Trendi Na novo posneli pesem, "ki jo pozna dobesedno vsak Slovenec" #video
Grde lutke
Trendi Člani Perpetuum Jazzile glavne zvezde animiranega filma
Ne spreglejte