Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2017,
15.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

video avdio tehnologija glasba PR članek

Četrtek, 5. 10. 2017, 15.16

6 let, 6 mesecev

Odpira se Hi-Fi Ljubljana 2017, prostor kulture poslušanja, vrhunskega zvoka in gibljive slike visoke ločljivosti

Oglasno sporočilo

Dvodnevno dogajanje, na katerem boste lahko slavili glasbo, se poklonili kinematografiji in negovali kulturo zavednega poslušanja.

hi-fi | Foto:

14. in 15. oktober 2017 v Hotelu Lev, Vošnjakova ulica 1, Ljubljana

#hifiljubljana2017 #zvokzrazgledom

HiFi Ljubljana naslednji konec tedna v ljubljanskem hotelu Lev odpira Audio Video Show 2017, prostor izpiljenega zvoka in gibljive slike, kjer se bodo zbrali slovenski proizvajalci in zastopniki najbolj uveljavljenih znamk High-Fidelity avdio-video opreme. Dvodnevno dogajanje bo postreglo vsem ljubiteljem dobre glasbe, avdiofilom ter kinematografskim in tehnološkim navdušencem – vsem, ki že cenijo emotivnost zvoka in gibljive slike v visoki ločljivosti ali pa šele razširjajo svoja multimedijska obzorja.

Predstavniki najprestižnejših znamk High Fidelity avdio-video opreme

V demonstracijskih salonih konferenčnega 13. nadstropja in pritlične dvorane Karantanija bodo nastopili: AV Planet, Audio Serum, Audio-Technica, Big Bang, Boris Čotar - Amati RD, Canyon Audio, Eis, Hard Stuff, Intek, Kuzma Audio Trade, Sonos in Tingry Audio - Audio Note. S praktičnimi predstavitvami sistemov bodo na ogled in v poslušanje postavili najboljše od avdio-video opreme v širokem cenovnem razponu – od vrhunske vhodne ravni do prestižnega segmenta High-End ter obiskovalcem s strokovnim znanjem pomagali pri akustični optimizaciji in multimedijskih rešitvah za bivanjski, poslovni prostor ali produkcijski milje.

hi-fi | Foto:

Avdiofilske poslastice, ekskluzivne premiere in tehnološke novosti

Poleg kultnih dosežkov digitalne in analogne zvočne reprodukcije bodo predstavljeni tudi najnovejši tehnološki in oblikovalski mejniki na področju zabavne elektronike. Med drugim se obetajo premierna predstavitev rokodelskih švicarskih zvočnikov Amati RD na slovenskem trgu, nagrajene slušalke in letošnje inovacije znamke Audio-Technica, slovenska premiera revolucionarnih LG OLED televizorjev Wallpaper, svetovna premiera gramofona Holbo Turntable System, ekskluzivna predstavitev avdiofilske poslastice Audio Note, analogno-digitalni dvoboj pod taktirko ekipe Kuzma Audio Trade, izkušnja hišnega kina pod taktirko ekipe AV Planet in prva obsežna razgrnitev kultnega programa Sonos na našem trgu.

Gostujoči govorci in bogat izobraževalni program

Organizatorji pripravljajo bogat program predavanj, delavnic in omizij s področja kulture poslušanja, psihoakustike in ekologije zvoka, izzivov multimedijske industrije, zakulisja glasbene produkcije in pričevanj o tem, kako dober zvok navdihuje ustvarjalnost ter kako dobra glasba navdihuje življenje. Sodelovali bodo: producent in mastering inženir Gregor Zemljič - GZ Earresistable Mastering, konstruktor gramofonov Franc Kuzma, producent in pedagog Janez Križaj - Zvokovanje, multiinštrumentalist in producent Aleksander Pešut - Schatzi, muzikolog in skladatelj dr. Gregor Pompe, snemalec in glasbeni založnik Iztok Zupan - Založba Klopotec, legendarni glasbeni urednik Dragan Bulič in Richard Newman, vodja inženirjev znamke ATC Loudspeaker Technology.

hi-fi | Foto:

V ospredju bo doživljanje glasbe – v reproducirani in "živi" obliki

Na voljo bo širok izbor plošč tujega in domačega kataloga v ponudbi Nike, Inteka in Klopotca, dogajanje pa bo tudi priložnost za spoznavanje nove glasbe in odkrivanje prej neznanih plati in plasti znanih spevov, napevov ter kompozicij v obliki zvočnih zapisov DSD, PCM in MQA.

hi-fi | Foto:

V soboto, 15. oktobra, bodo dan sklenili z nastopom dueta Uroš Rakovec in Marko Brdnik, ki bosta poslušalce skozi sinergijo kitare in harmonike popeljala v zvočno pokrajino akustične glasbe.

Vse to v prestižnem okolju Hotela Lev, ki bo z zvokom prijaznim 13. nadstropjem poskrbel za odličen pogled na Ljubljanski grad z okolico, z razstavnimi sobami pritlične dvorane Karantanija pa za multimedijsko razvajanje oči in ušes.

Več informacij in rezervacija brezplačnih vstopnic na: www.hifi-ljubljana.org

hi-fi | Foto:

Ne spreglejte