Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 12. 2023,
6.39

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

Natisni članek

televizija film prijatelji

Sobota, 16. 12. 2023, 6.39

4 mesece, 1 teden

Obdukcija razkrila, zakaj je umrl zvezdnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25
Matthew Perry | Tudi na vrhuncu svoje slave se je Perry boril z odvisnostjo od protibolečinskih tablet in alkohola ter večkrat obiskoval klinike za odvajanje. | Foto Guliverimage/AP

Tudi na vrhuncu svoje slave se je Perry boril z odvisnostjo od protibolečinskih tablet in alkohola ter večkrat obiskoval klinike za odvajanje.

Foto: Guliverimage/AP

Potem ko obdukcija najprej ni dala jasnih odgovorov o vzrokih za smrt zvezdnika serije Prijatelji Matthewa Perryja, je sedaj mrliški oglednik okrožja Los Angeles objavil, da je ta umrl zaradi akutnih učinkov ketamina, pomirjevala, ki ga uporabljajo za zdravljenje depresije in pomoč pri premagovanju odvisnosti.

Rezultati obdukcije 54-letnega zvezdnika serije Prijatelji, ki je v svojem domu v Los Angelesu umrl 28. oktobra, so pokazali, da je bila Perryjeva smrt posledica več dejavnikov – poleg utopitve tudi težave s srcem, predvsem pa velike količine ketamina oziroma njegove učinkovine buprenorfina, ki ga uporabljajo za blaženje opioidne krize in tudi za zdravljenje depresije. Ketamin je sicer v osnovi analgetik in anestetik.

Matthew Perry
Trendi Zvezdnika serije Prijatelji Matthewa Perryja pokopali v Los Angelesu

"Glede na visoko raven ketamina v po smrti odvzetih vzorcih krvi, kaže, da sta bila zanj usodna preobremenitev srčno-žilnega sistema in težave z dihanjem," je po poročanju agencije AP v poročilu zapisal oglednik Raffi Djabourian. Kot je dodal, je bila utopitev nesreča, saj je Perry zaradi srčne preobremenitve najverjetneje izgubil zavest in se posledično potopil pod vodo.

Matthew Perry, Julia Roberts
Trendi Julia Roberts prvič spregovorila o smrti Matthewa Perryja #video

Igralec ni skrival svojih težav z zasvojenostjo z alkoholom in mamili, je pa v zadnjem času tako kot večkrat prej poudarjal, da je poiskal pomoč in da okreva.

Perryja so 3. novembra pokopali v spominskem parku Forest Lawn Memorial Park v Los Angelesu v bližini studiev Warner Bros. Slovesnost je po poročanju ameriških medijev trajala približno dve uri, na pogrebu so bili poleg ožje družine, matere, očeta in očima, še njegovi igralski kolegi iz serije Prijatelji Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc in Lisa Kudrow.

Smrt, pogreb
Novice Kaj smo letos najbolj iskali na Googlu?
Ne spreglejte