Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2024,
16.50

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Netflix TV-serija Theo James The Gentlemen

Četrtek, 14. 3. 2024, 16.50

1 mesec, 1 teden

Novi Netflixov lomilec src, ki je obnorel svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Theo James, The Gentlemen | Foto Reuters

Foto: Reuters

Se vam glavni igralec v trenutno najbolj vroči Netflixovi seriji zdi nekam znan? Nič čudnega, predlani smo ga gledali v še eni TV-uspešnici, le da takrat na HBO.

V zadnjih dneh je na prvo mesto lestvice najbolj gledanih vsebin na Netflixu skočila serija The Gentlemen, pod katero se podpisuje slavni britanski filmar Guy Ritchie. Serijo je zasnoval po istoimenskem filmu iz leta 2019, nekoliko priredil zgodbo, predvsem pa v glavno vlogo postavil igralca, ki je nemudoma vzbudil pozornost gledalcev.

To je 39-letni britanski igralec Theo James, ki se marsikomu zdi precej znan. Seveda – leta 2022 smo ga gledali v eni od glavnih vlog serije HBO Beli lotos (The White Lotus).

Z Meghann Fahy v Belem lotosu | Foto: Profimedia Z Meghann Fahy v Belem lotosu Foto: Profimedia

V Ritchiejevi seriji James igra Eddieja Hornimana, odtujenega mlajšega sina angleškega aristokrata, ki po očetovi smrti nepričakovano podeduje družinsko posestvo, nato pa izve, da k posestvu sodi tudi imperij pridelave marihuane.

Serija, ki spretno združuje elemente komedije, drame in akcije, je osvojila Netflixovo občinstvo, Jamesa pa dokončno izstrelila med zvezde.

Theo James | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Kdo je torej Theo James? Njegovo polno ime je Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis, njegov oče ima grške, mati škotske korenine, ima dva starejša brata in dve starejši sestri. Rodil se je 16. decembra, na isti dan kot slavna britanska pisateljica Jane Austen.

Odraščal je v mestecu Askett v grofiji Buckinghamshire, na univerzi v Nottinghamu je diplomiral iz filozofije, nato pa v Bristolu obiskoval šolo igre. Takrat se je tudi odločil za spremembo priimka, zapleteni Taptiklis je zamenjal za svoje srednje ime James.

Theo James | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Če ne bi bil igralec, bi bil glasbenik. "Sanjal sem o glasbi, znam peti, z glasbili sem pa bolj slab. Bi pa vsaj enkrat v življenju rad odigral kakšno glasbeno vlogo," je nekoč v intervjuju povedal igralec, ki je kmalu po zaključku šolanja dobil svojo prvo vidno vlogo – v prvi sezoni serije Downton Abbey je igral turškega diplomata.

Veliki met mu je uspel z eno od glavnih vlog v filmski trilogiji Razcepljeni (Divergent), postal je tudi ambasador parfuma blagovne znamke Hugo Boss, leta 2022 pa je sledila še prepoznavna vloga v Belem lotosu, s katero si je prislužil tudi nominacijo za emmyja.

Leta 2018 se je poročil z igralko Ruth Kearney, ki jo je spoznal v igralski šoli. | Foto: Profimedia Leta 2018 se je poročil z igralko Ruth Kearney, ki jo je spoznal v igralski šoli. Foto: Profimedia

Čeprav postavni Theo James velja za televizijskega lomilca src, je v resničnem življenju srečno poročen z irsko igralko Ruth Kearney, s katero sta se spoznala in zaljubila v igralski šoli. Leta 2021 sta dobila hčerko, lani še sina, družino pa skrbno čuvata pred očmi javnosti – tako skrbno, da nista v medijih nikoli razkrila niti imen otrok.

Preberite še:

Pravi detektiv 4
Trendi Televizijska zmaga feminizma in proletariata
Miloš Biković
Trendi Srbski igralec zaradi protesta Ukrajine izgubil vlogo
emmyji
Trendi Emmyji 2024: večino nagrad pobrale tri serije
Ne spreglejte