Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
10.46

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Finska Evrovizija

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 10.46

2 meseca, 2 tedna

"Nori Finci" na Evrovizijo pošiljajo izvajalca brez hlač

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Windows95man | Foto Reuters

Foto: Reuters

Strokovna žirija mu je podelila najnižje število točk, a je finsko občinstvo odločilo, da bo na Evrovizijo potoval Windows95man.

Ko govorimo o Finski na Evroviziji, velja pravilo pričakujte nepričakovano. Leta 2006 so denimo slavili z zamaskiranimi metalci Lordi, lani je zmago le za las zgrešil odštekani Käärijä, letos pa bodo v Malmö poslali Windows95mana, utelešenje 90. let s kodrasto "bundesligo" vred.

Poglejte:

Windows95man je odrski alterego Teemuja Keisterija, 38-letnega vizualnega umetnika in didžeja, ki bo moral za evrovizijski izbor izbrati drugo ime in se odpovedati majici z logotipom Microsoftovega operacijskega sistema. Evrovizijska pravila namreč prepovedujejo umeščanje in prikazovanje blagovnih znamk na odru. Po drugi strani mu hlače ne bodo povzročale večjih preglavic, večino nastopa jih namreč sploh ne nosi, proti koncu skladbe pa obleče zelo visoko odrezane kratke hlače iz džinsa.

Članom Joker Out ni bil všeč

Windows95man je sicer s skladbo No Rules! presenetljivi zmagovalec nacionalnega izbora na Finskem. Mednarodna strokovna žirija mu je namreč prisodila najmanj točk med sedmimi tekmovalnimi skladbami, a je pri glasovanju tako premočno zmagal, da je bil prvi tudi v skupnem seštevku. Mimogrede, v mednarodni žiriji finskega nacionalnega izbora so sodelovali tudi Slovenci Joker Out, ki Windows95manu niso dali niti ene točke.

Finska je bila sicer med državami, kjer so mnogi glasbeniki pozvali k izključitvi Izraela iz Evrovizije, nekateri sodelujoči na nacionalnem izboru so grozili tudi z bojkotom tekmovanja, če bo na njem sodeloval tudi Izrael. Windows95man je že pred izborom izjavil, da bo v primeru zmage zagotovo šel na Evrovizijo, da pa se ne strinja s sodelovanjem Izraela na tekmovanju.

Oglejte si še:

Angelina Mango, Sanremo
Trendi V Sanremu prvič po desetletju slavila ženska
Raiven, medijsko druženje
Trendi Evrovizijska afera: RTVS se je odzvala na prijavo na KPK
Eden Golan, Izrael
Trendi Izrael za predstavnico na Evroviziji izbral rusko pevko
Ne spreglejte