Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2023,
23.09

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

rock skupine Hrvaška skupina glasba Prljavo kazalište

Torek, 25. 7. 2023, 23.09

9 mesecev, 1 teden

Na hrvaški glasbeni sceni zdaj dve skupini z imenom Prljavo kazalište

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Prljavo kazalište | Jasenko Houra in Mladen Bodalec, člana priljubljene hrvaške rock skupine, sta zaradi ukrepa sodišča nekaj časa nastopala pod imenom Houra Grupa. | Foto Mediaspeed

Jasenko Houra in Mladen Bodalec, člana priljubljene hrvaške rock skupine, sta zaradi ukrepa sodišča nekaj časa nastopala pod imenom Houra Grupa.

Foto: Mediaspeed

Nekdanji bobnar hrvaške rock skupine Prljavo kazalište Tihomir Fileš je skupaj z Davorinom Bogovićem, nekdanjim pevcem skupine, in Alenom Kraljićem, nekdanjim kitaristom skupine Pips, Chips & Videoclips, ustanovil skupino Prljavo kazalište, poroča hrvaški časopis Jutarnji list. Na hrvaški sceni sta zdaj tako dve skupini z istim imenom.

Kot smo poročali, se je skupina Prljavo kazalište, katere člani so se razšli maja lani, začasno preimenovala. Jasenko Houra in Mladen Bodalec, člana priljubljene hrvaške rock skupine, sta zaradi ukrepa sodišča nekaj časa nastopala pod imenom Houra Grupa.

Pevec Mladen Bodalec in basist skupine Prljavo kazalište Jasenko Houra, ki sta nekaj časa nastopala pod imenom Houra Grupa. | Foto: Mediaspeed Pevec Mladen Bodalec in basist skupine Prljavo kazalište Jasenko Houra, ki sta nekaj časa nastopala pod imenom Houra Grupa. Foto: Mediaspeed

Houra Grupa
Trendi Tako se bo po novem imenovala slavna skupina Prljavo kazalište

Nekdanji bobnar in pevec ustanovila skupino z istim imenom

Hrvaški časopis Jutarnji list pa zdaj poroča, da sta nekdanji bobnar Tihomir Fileš in pevec omenjene skupine Davorin Bogović skupaj z Alenom Kraljićem ustanovila skupino, imenovano Prljavo kazalište. 

Na novico se je za hrvaški portal Index odzval tudi Houra, ki je dejal, da nekdanjih članov zasedbe tako rekoč ne vidi in da je za novico o ustanovitvi nove skupine z istim imenom izvedel iz časopisov. Komentiral je tudi možnost, da bosta na sceni zdaj dve skupini z istim imenom: "Res ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Iskreno povedano, če bi me pred letom dni vprašali, ali je ta situacija sploh mogoča, bi vam rekel, da ni."

Spomnimo, sodišče je julija lani sprejelo začasni sodni ukrep, ki je Houri in Bodalcu prepovedoval uporabo imena Prljavo kazalište, saj naj bi kršilo avtorske pravice Fileša, ki je blagovno znamko registriral. Ukrep so konec julija odpravili, v vmesnem času pa sta Houra in Bodalec nastopala pod imenom Houra Grupa. 

Nekdanji člani skupine Prljavo kazalište, ki so se maja lani razšli.  | Foto: Mediaspeed Nekdanji člani skupine Prljavo kazalište, ki so se maja lani razšli. Foto: Mediaspeed

Med največjimi hiti skupine Prljavo kazalište, ki je zelo priljubljena tudi pri nas, so sicer Ne zovi mama doktora, Kiše Jesenje in Mi plešemo.

Preberite tudi:

prljavo kazalište Mladen Bodalec
Trendi Razpadel legendarni bend, ki je bil priljubljen tudi pri nas
Parni valjak
Trendi Parni valjak o glasbenih rivalih: Ob Akijevi smrti se sploh niso oglasili
Ne spreglejte