Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 1. 2014,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

režiser film triler Casey Affleck

Četrtek, 9. 1. 2014, 7.49

8 let

Mark Romanek bo preiskoval primer Bostonskega davitelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je zapustil Disneyjevo Pepelko, ker njegova bolj temačna verzija ni ustrezala odgovornim pri omenjenem studiu, bo Mark Romanek zdaj zajadral v res temačne vode.

Režiser melanholične znanstvenofantastične romantične drame Ne zapusti me nikdar (Never Let Me Go) iz leta 2010 in psihološkega trilerja One Hour Photo z izjemnim Robinom Williamson v glavni vlogi iz leta 2002 se s studiem Warner Bros. dogovarja o prevzemu režije trilerja Bostonski davitelj (Boston Strangler) o enem najbolj razvpitih serijskih morilcev v zgodovini ZDA.

Variety poroča, da je scenarij za film spisal Chuck MacLean, Casey Affleck, Benov mlajši brat, ki bo v filmu nastopil v eni od nosilnih vlog, pa bo pri projektu služil tudi kot izvršni producent.

Film bo temeljil na resničnih dogodkih, ki zadevajo preiskavo gnusnih umorov 13 žensk v Bostonu v zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Affleck bo upodobil ambicioznega detektiva, ki želi razvozlati primere skrivnostnih umorov, ki naj bi jih v obdobju od leta 1962 do 1964 zagrešil Albert DeSalvo. Vendar vse do današnjih dni velja prepričanje, da je policija prijela in sodišče obsodilo nedolžnega moža.

Projekt že zdaj primerjajo z mojstrovinama Davida Fincherja Sedem (Seven) in Zodiac, filmoma, v katerima je zgodba o zločinu predstavljena z vidika preiskovalcev, torej detektivov.

Zgodbo o DeSalvi so sicer predstavili že leta 1968 v filmu Bostonski davitelj. Takrat je domnevnega zloglasnega morilca upodobil Tony Curtis, ki ga je občinstvo vse do takrat videvalo le v bolj lahkotnih, komičnih vlogah. V tem filmu je dokazal, da je bil sposoben velike karakterne vloge z nepogrešljivim občutkom za dramo in dramatičnost.

Ne spreglejte