Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 6. 2018,
20.52

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

finale šov The Biggest Loser Slovenija

Petek, 8. 6. 2018, 20.52

5 let, 10 mesecev

Zmagovalka druge sezone šova The Biggest Loser Slovenija je Klara! #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Bojana Papeža, ki mu je uspelo v prvi sezoni izgubiti neverjetnih 74,4 kilograma, je nasledila Klara Hrovat Vidmar. Po udeležbi v drugi sezoni šova je lažja za 42,7 kilograma.

The Biggest Loser Slovenija
Trendi Poglejte prvi odziv velike zmagovalke šova The Biggest Loser Slovenija #video

V drugi sezoni šova The Biggest Loser Slovenija je zmagala Klara Hrovat Vidmar, ki je na začetku šova tehtala 115,6 kilograma, danes pa je lažja za 42,7 kilograma. Izgubila je kar 36,94 odstotka telesne maščobe in tako postala velika zmagovalka. Domov je odnesla tisoč evrov za vsak izgubljeni kilogram, torej 43 tisoč evrov.

Presrečna Klara | Foto: Ana Kovač Presrečna Klara Foto: Ana Kovač

Pet finalistov druge sezone šova. | Foto: Ana Kovač Pet finalistov druge sezone šova. Foto: Ana Kovač

Po 11 tednih odrekanj, preizkušanja svojih sposobnosti in zmogljivosti, po napornih treningih in velikem boju so se za zmago poleg Klare borili še Željko Živković, Maja Drolc Begović, Blaž Hudelja in Edo Mesič. Zadnjega so gledalci izglasovali za najbolj priljubljenega tekmovalca.

Za njimi je dolga pot, a vsi so si bili enotni, da je bilo več kot vredno, saj so dobili popotnico za vse življenje. Ko so v finalu stopili na tehtnico, pa je ta pokazala naslednje, precej nižje številke:

  • Edo zdaj tehta 125,9 kilograma. Izgubil je 48,5 kilograma oziroma 27,73 odstotka telesne maščobe.
  • Maja tehta 85,7 kilograma. Izgubila je 44 kilogramov oziroma 33,92 odstotka telesne maščobe.
  • Blaž tehta 87,2 kilograma. Izgubil je 44,1 kilograma oziroma 33,59 odstotka telesne maščobe.
  • Željko tehta 116,4 kilograma. Izgubil je 36,3 kilograma oziroma 23,77 odstotka telesne maščobe.
  • Klara zdaj tehta 72,9 kilograma. Izgubila je 42,7 kilograma oziroma 36,94 odstotka telesne maščobe.

Odstotki izgubljene maščobe pri vseh finalistih. Ti so odločali o zmagovalcu. | Foto: Ana Kovač Odstotki izgubljene maščobe pri vseh finalistih. Ti so odločali o zmagovalcu. Foto: Ana Kovač

Veselje ob neverjetnih številkah | Foto: Ana Kovač Veselje ob neverjetnih številkah Foto: Ana Kovač

"Tekmovalci so občudovanja vredni"

Finaliste sta tudi v zadnji oddaji te sezone spodbujala trenerja Nataša Gorenc in Jan Kovačič. Ta je ob tem voditelju Marku Potrču povedal, da je v drugi sezoni užival vsako sekundo. "Res sem zadovoljen tako z modro kot rdečo ekipo, ker vem, koliko truda in odrekanja je potrebnega. To je občudovanja vredno."

Nataša je presenetila predvsem z videzom, saj je nosila elegantno, svileno obleko, s čimer je osupnila tudi voditelja Marka. Priznal je, da je takšne ni navajen. Za to priložnost si je toaleto izposodila v trgovini Maja's Closet. V studio je prišel tudi nutricist Gašper Grom, ki je tekmovalcem pomagal pri preoblikovanju jedilnika in vzpostavitvi bolj zdravega načina prehranjevanja.

Nataša in Jan, kot ju nismo vajeni. | Foto: Ana Kovač Nataša in Jan, kot ju nismo vajeni. Foto: Ana Kovač

Voditelj Marko, trener Jan in nutricionist Gašper | Foto: Ana Kovač Voditelj Marko, trener Jan in nutricionist Gašper Foto: Ana Kovač

Finalisti v čisto novi podobi

Finalisti druge sezone pa v finalni oddaji niso navdušili samo s shujšano podobo, temveč tudi s stilsko preobrazbo. Tik pred odhodom na oder jih je vse urejene ujela naša fotografinja:

Fotogalerija
1 / 6

Kaj so finalisti povedali v zadnji oddaji:

Na veliki oder prišli izpadli tekmovalci

V studio pa so prišli tudi izpadli tekmovalci, torej 12 tistih, ki se jim ni uspelo prebiti do velikega finala: Gregor Škoflek, Petra Plevnik, Ervina Varcar, Matic Kos, Henrik Lutz, Eva Aljančič, Tomaž Kostanjšek, Katja Ficko, Rebeka Kanc Markanovič, Simon Kos, Rok Damiš in Marta Kepic.

Tudi njih je v zadnji oddaji čakalo tehtanje pred vso Slovenijo in najbolje jo je "odnesel" Simon, saj je lažji za 54,4 kilograma. S tem je pridobil naziv lucky loser, za nagrado pa domov odpeljal gorsko kolo.

Tudi Simon je pravzaprav veliki zmagovalec. | Foto: Ana Kovač Tudi Simon je pravzaprav veliki zmagovalec. Foto: Ana Kovač

Gostja presenečenja tudi Viviana Kukar

Da je bilo v studiu finalne oddaje še bolj pestro, je poskrbela velika zmagovalka šova Nova zvezda Slovenije Viviana Kukar, ki je zapela eno od skladb, s katero se je predstavila na sobotnem finalu.

Eno od številnih presenečenj večera je bila tudi vedno pozitivna Salome. Čestitala je vsem, ki so se odločili za šov, saj ve, da ni bilo lahko. "V življenju je najbolj pomembno, da si srečen in dober človek, kilogram gor ali dol."

Viviana Kukar | Foto: Ana Kovač Viviana Kukar Foto: Ana Kovač

Salome | Foto: Ana Kovač Salome Foto: Ana Kovač

The Biggest Loser Slovenija
Planet TV Tako je bilo v zakulisju tik pred finalom šova The Biggest Loser Slovenija #video #foto
V ponedeljek ob 22. uri na Planet TV ne zamudite posebnega dela komentatorske oddaje Od težaka do junaka, v katerem bo voditeljica Jasna Kuljaj s sokomentatorji gostila zmagovalko in preostale tekmovalce ter trenerja in tako postavila piko na i drugi sezoni šova The Biggest Loser Slovenija.
Ne spreglejte