Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

film

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 17.39

8 let

Filmska priredba animiranega Jonnyja Questa še ni mrtva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Leta 2008 so Petra Segala povezovali s filmsko priredbe priljubljene animirane serije studia Hanna-Barbera Jonny Quest.

Govorilo se je celo, da bo premiera filma že poleti prihodnje leto, torej leta 2009. A iz tega ni bilo nič. Peter Segal je od takrat režiral pilot za serijo TV-hiše Fox Prodigy Bully, a serija ni zaživela. Letos je režiral Grudge Match.

Zdaj ko je tudi te serije konec, naj bi se Segal znova lotil Questa. Imeli naj bi celo pisca scenarija. "Že zdaj imamo zelo dober scenarij. Želimo ga še malo olepšati. Potem se moramo samo še prebiti skozi proračunski pekel in produkcija filma lahko steče," je povedal med promocijsko turnejo za Grudge Match.

Jonny Quest se je v obliki animacijske serije prvič pojavil leta 1964 na TV-hiši ABC. In čeprav so predvajali le eno sezono, se je zaradi izredne priljubljenosti studio Hanna-Barbera (pri njih je nastala tudi serija Smrkci) v osemdesetih letih prejšnjega stoletja odločil, da gledalcem predstavi Nove dogodivščine Jonnyja Questa (The New Adventures of Jonny Quest). V devetdesetih letih so nato začeli predvajati Prave dogodivščine Jonnyja Questa (The Real Adventures of Jonny Quest). Lik se je pojavil tudi v stripovski obliki in v številnih videoigrah.

Protagonist animacijske franšize je Jonny, enajstletnik pustolovskega duha, ki se skupaj s svojim genialnim očetom spušča v neverjetne dogodivščine, te se odvijajo po vsem svetu. Družbo jima delata še varnostnik Race Bannon in Jonnyjev najboljši prijatelj, sirota Hadji Singh.

Od leta 2009 naj bi o vlogi Jonnyja resno razmišljal Zac Efron (takrat je štel 21 let), medtem ko naj bi varnostnika Bannona upodobil Dwayne Johnson. Vprašanje je, ali zdaj oba omenjeni projekt še zanima. Predvidevamo, da ne … Takratni scenarij je spisal Dan Mazeau.

Kako se bo zgodba o produkciji odvijala naprej, bomo še videli.

Ne spreglejte