Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 12. 2013,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

film

Nedelja, 8. 12. 2013, 9.01

8 let

Film Zgodbe iz Narnije 4 dobil scenarista

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Oktobra letos so uradno sporočili, da bodo posneli Srebrni stol, četrti film v priljubljeni franšizi Zgodbe iz Narnije (The Chronicles of Narnia). Film ima zdaj tudi scenarista.

Variety poroča, da bo scenarij za film spisal David Magee, najbolj znan po izjemnem delu na filmu Anga Leeja Pijevo življenje (Life of Pi) in po pisanju scenarija za dramo V iskanju dežele Nije (Finding Neverland).

Magee je ob novici navdušeno povedal: "Od nekdaj sem zaljubljen v Narnijo in že kot otrok sem sanjal o tem, da bi odkril skrivni prehod v to fantastično deželo. Leta in leta zatem se mi sanje v določeni meri uresničujejo. Resda v Narnijo osebno nisem prispel, da pa so me prosili, da spišem scenarij za Srebni stol, pa je več, kot bi si sploh lahko želel. Izjemno sem počaščen."

Knjiga Srebrni stol (The Silver Chair), v katerem glavnega protagonista upodobi Eustace Scrubb iz Popotovanja Jutranje zarje (The Voyage of the Dawn Treader) – tokrat se prvič ne srečamo več z brati in sestrami Pevensie -, pripoveduje o skupinici prijateljev, ki se poda na nevarno potovanje v narnijsko podzemlje, da bi iz rok lepe, a nadvse zlobne čarovnice rešila princa.

Filmske priredbe prvih treh knjig iz serije Zgodbe iz Narnije, ki so nastale v domišljiji britanskega pisca C.S. Lewisa, Leva, čarovnice in omare (The Lion, the Witch and the Wardrobe), Princa Kaspijana (Prince Caspian) in Popotovanja Jutranje zarje (The Voyage of the Dawn Treader), so v kinoblagajne po vsem svetu natrosile več kot 1,6 milijarde ameriških zelencev (1,2 milijarde evrov).

Ali bo v Srebrnem stolu lik Eustacea Scrubba ponovno upodobil britanski igralec Will Poulter, ki se je z vlogo prepričljivo spopadel že leta 2010 v filmski priredbi Popotovanja Jutranje zarje, bo pokazal čas. Zna se namreč zgoditi, da je Poulter za vlogo že prestar.

Za prve tri filme je kot producent služila Walden Media, četrti film pa bosta pod svoje okrilje vzela Mark Gordon in Douglas Gresham. Kdo bo režiser, ostaja še neznanka. Prav tako tudi to, kdaj bomo film videli v kinematografih.

Ne spreglejte