Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2011,
17.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Michael Jackson sojenje

Torek, 8. 11. 2011, 17.51

8 let

Conrada Murrayja v zaporu strogo nadzorjujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Včeraj je losangeleška porota spoznala Conrada Murrayja za krivega nenaklepnega umora Michaela Jacksona, zdaj pa se oblasti bojijo, da bo Murray poskušal storiti samomor.

Pazniki v losangeleškem priporu, kjer bo Conrad Murray dočakal 29. november, ko bo znana njegova kazen, strogo varujejo zdravnika, saj so prepričani, da bo poskušal storiti samomor. Conrad Murray bo tako imel svojo celico, stike z drugimi zaporniki pa so mu pazniki onemogočili in tako preprečili, da bi ga kakšen zapornik napadel. Conradu Murrayju namreč grozijo štiri leta zaporne kazni, hkrati pa bo izgubil licenco za opravljanje zdravniškega poklica. Sodnik Michael Pastor pa je tudi zavrnil možnost varščine, zato bo Murray do konca meseca preživel v priporu, ko bo končno izvedel, koliko let bo odslužil v zaporu.

Jacksonova družina je zadovoljna z razsodbo

Pri tem pa se ugiba, ali bo imela vpliv tudi Jacksonova družina, ki je nadvse zadovoljna z včerajšnjo razsodbo. Katherine in Joe Jackson sta bo končni razsodbi povedala: "Ta razsodba ne bo obudila Michaela, vendar sva vesela, da je pravici zadoščeno. Na to sva čakala dolgo časa, zato nisva mogla zadržati solz veselja."

Čeprav Michaelovih otrok, za katere skrbi prav Katherine Jackson, včeraj ni bilo na sodišču, pa je svoje olajšanje na Twitterju izrazila Michaelova sestra Latoya, ki je zapisala: "Michael, rada te imam. Vedno se bom borila in pred sodišče pripeljala vse, ki so ti škodili. Hvala vsem za podporo."

Na odločitev, koliko let bo Murray preživel v zaporu, pa bodo po napovedih glavnega tožilca Davida Walgrena lahko vplivali Prince Michael, Paris in Blanket, ki so želeli pričati že med samim sojenjem. Michaelovi otroci bodo lahko napisali pismo, v katerem bodo naslovili sodnika Pastorja, prebral pa naj bi ga eden od članov družine na sojenju 29. novembra. Poleg otrok pa bo lahko svoje mnenje podala tudi ostala Jacksonova družina.

Kmalu tudi dokumentarec Michael Jackson and the Doctor: A Fatal Friendship

Kako se je Conrad Murray počutil med sojenjem in kakšen je bil pravzaprav njegov vsakdanjik, ko je še delal za pokojnega Michaela Jacksona, pa bo Murray razkril v prihajajočem dokumentarnem filmu z naslovom Michael Jackson and the Doctor: A Fatal Friendship, ki se bo prvič predstavil čez tri dni na televizijski mreži MSNBC.

Dokumentarni film bo prikazoval sojenje kot ga je doživljal Murray in njegovi branilci, Murray bo spregovoril o zadnjih dveh letih njegovega življenja, po nekaterih informacijah pa naj bi Murray razkril tudi marsikatero sočno skrivnost o Michaelu Jacksonu, ki pa ga ne bo predstavila v najlepši luči. Dokumentarec pa bo vključeval tudi njegovo plat zgodbe, kaj se je dogajalo v času, ko je bil zaposlen kot osebni zdravnik Michaela Jacksona.

Murray se bo najverjetneje pritožil

Zdravnik že od samega začetka sojenja vztraja, da ni odgovoren za zvezdnikovo smrt, kljub temu pa ga je porota spoznala za krivega. Michael Flanagan, eden od branilcev Murrayja, je dejal, da je izredno razočaran nad odločitvijo porote. Dodal pa še, da se bodo najverjetneje pritožili.

Ne spreglejte