Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
17.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cineplexx

Četrtek, 16. 5. 2013, 17.41

8 let

Cineplexx predstavil sodobni svet kina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Eden od vodilnih kinematografov v Evropi ob najsodobnejši tehnologiji prinaša v Slovenijo visokokakovostno kinoizkušnjo in obljublja nove razsežnosti kinodoživetja.

Cineplexx, eden od vodilnih kinematografov v Evropi na področju digitalizacije slike, zvoka in 3D-tehnologije, ki je oktobra vstopil na slovenski trg s prevzemom kinematografov v Planetu Tuš Celje, Maribor, Novo Mesto, Kranj in Koper, je končal prenovo 32 kinodvoran na vseh petih omenjenih lokacijah, te ponujajo obiskovalcem visoko kakovost in najsodobnejšo digitalno tehnologijo.

Slovenija se je tako pridružila Avstriji, Italiji, Hrvaški, Srbiji, Črni gori in Makedoniji, kjer je Cineplexx s svojimi kinematografskimi multipleksi že osvojil trg. Kot je na predstavitvi dejal Christof Papousek, finančni direktor in solastnik družbe Cineplexx International, želijo tako okrepiti vodilni položaj na področju prikazovanja filmov, ki ga podjetje, ustanovljeno leta 1967 v Avstriji, zaseda v tem delu Evrope.

Slika, ki vas posrka v dogajanje Vse dvorane so opremljene s tehnologijo RealD 3D, ki ustvarja sliko, polno podrobnosti, in naravne barve v visokih kontrastih, medtem ko so očala za spremljanje filmov v 3D-tehniki veliko udobnejša za nošenje od teh, ki smo jih bili vajeni do zdaj. Dvorane v Celju, Mariboru in Kranju so opremljene tudi s tehnologijo HFR (High Frame Rate), pri kateri se prikaže kar 48 sličic v sekundi. Slika filmov, ki so posneti in predvajani v tej tehnologiji, je tako realistična, da se ob njej počutimo, kot da smo del dogajanja na filmskem platnu.

Cineplexx gre v korak s časom tudi na področju informiranja in prodaje: v prihodnjih mesecih bodo predstavili novo spletno stran in lastno aplikacijo za pametne telefone, s katero se bomo seznanili s sporedom, prek mobilnih telefonov pa bo kmalu mogoč tudi nakup vstopnic.

Ne samo filmi, tudi opera in balet! Cineplexx obljublja obiskovalcem tudi pestre spremljevalne dogodke, ki bodo prirejeni najrazličnejšim in najzahtevnejšim okusom: moški in ženske bodo lahko uživali na tematskih večerih (močnejši spol lahko že kmalu pričakuje druženje ob Prekrokani noči 3!), posebno pozornost pa bodo namenili tudi družinam, za katere bodo pripravili številne ugodnosti.

Da je Cineplexx več kot kino, pove tudi podatek, da si bomo v kinodvoranah lahko v živo ogledali prenose newyorške Metropolitanske opere in moskovskega baleta, s prenosi športnih dogodkov in koncertov popularne glasbe pa bo poskrbljeno tudi za ljubitelje glasbe in športne navdušence.

Podpora domači filmski produkciji Primarno bodo Cineplexxove dvorane še vedno namenjene prikazovanju filmov. Ne samo hollywoodskih, temveč tudi evropskih in slovenskih. Kot je dejal Enver Hadžiabdić, direktor in lastnik distributerskega podjetja Continental Film, strateškega partnerja Cineplexxa, bodo poskrbeli, da bodo slovenski filmi prikazani v vseh državah nekdanje Jugoslavije kot tudi v Avstriji, kjer so si jih do zdaj lahko ogledali samo v okviru tedna slovenskega filma.

Po besedah Hadžiabdića bo Cineplexx tako pomagal naslednikom in naslednicam legend slovenskega filma Frančiška Čapa, Franceta Štiglica, Boštjana Hladnika in Milene Zupančič, da svoje filme predstavijo najširšemu občinstvu.

Ne spreglejte