Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
19.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Stožice koncert Ljubljana

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 19.23

8 let

Bo zvezdnik, ki bo v Stožice pripeljal 18 tovornjakov opreme, dobil Olimpijin pak?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V dvorani Stožice se 6. novembra obeta eden od največjih in produkcijsko dovršenih glasbenih spektaklov do zdaj. Prihaja ljubljenec dekliških src, romantik, novodobni Frank Sinatra - Michael Bublé.

Slovensko občinstvo lahko pričakuje pestro koncertno jesen, saj bo prestolnico obiskalo kar nekaj svetovno znanih glasbenih imen: ob legendi Bryanu Adamsu in skupini One Republic tudi eden od najbolj priljubljenih moških izvajalcev na svetu, kanadski pevec Michael Bublé, ki v dvorano Stožice prihaja 6. novembra.

Za njegov uspeh najbolj zaslužen dedek Bubléju zaradi njegovega glasu in skladb v ritmih swinga in džeza pravijo tudi sodobni Frank Sinatra. K temu najbrž pripomorejo priredbe njegovih skladb, med drugim so prav te 39-letnemu pevcu pomagale do svetovne prepoznavnosti.

Pri oblikovanju pevčevega glasbenega sloga je imel prste Michaelov dedek, ki je vnuku v otroštvu predvajal glasbo izvajalcev, kot so Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Stevie Wonder in Tony Bennet. Prav dedek je prvi opazil Michaelov talent in je lokalnim glasbenim klubom ponujal brezplačna popravila vodovodnih cevi, da bi njegov vnuk dobil priložnost nastopiti na tamkajšnjih odrih.

Robbie Williams in Nicole Kidman ali Michael Bublé in Reese Witherspoon? Danes se lahko Michael pohvali s štirimi glasbenimi nagradami grammy in več kot 50 milijoni prodanih plošč. V Stožicah bo predstavil svoj zadnji album To Be Loved, s katerega smo že lahko poslušali nekaj singlov. Med njimi sta tudi dva dueta, v pesmi Something Stupid se mu je pridružila igralka Reese Witherspoon (se spomnite te pesmi v izvedbi Robbieja Williamsa in Nicole Kidman?), pri skladbi After All pa mu družbo dela prav Bryan Adams, ki bo v Ljubljani nastopil 14. decembra.

Album si je že prislužil grammyja, da je to njegov najboljši cede do zdaj, pa je prepričan tudi glasbenik sam. O njem pravi, da nas želi z njim odpeljati na "čudovito glasbeno ljubezensko popotovanje", na katerem bomo prepoznali različne odtenke ljubezni. "Ljubezen je podčrtana s swingom – enkrat živahnim, drugič bolj zasanjanim, včasih celo žalostnim. Vse skupaj pa prihaja iz srca," še pravi Bublé.

Michael Bublé zasebno? Poročen in oče sina Noaha. Čeprav s svojimi skladbami in šarmantnim glasom zapeljuje ženske po vsem svetu, je lepotec od leta 2008 srečen z igralko Luisano Lopilato. S svetlolasko sta se poročila leta 2011 v Buenos Airesu, avgusta lani pa sta dobila prvorojenca, ki sta ga poimenovala Noah.

Še zanimivost: pevec je bil pred tem v romantični zvezi z britansko igralko Emily Blunt, ki je v Michaelovi skladbi Me and Mrs. Jones tudi zapela v ozadju.

Bo Bublé Ljubljano zapustil s pakom ljubljanskega hokejskega moštva? Da pevec svoje delo jemlje zelo profesionalno, priča tudi podatek, da bo še pred njim v Ljubljano prispelo kar 18 tovornjakov s sestavnimi deli za dva odra in drugo opremo.

Ker imajo zvezdniki običajno pred nastopi zanimive zahteve in želje, smo izbrskali tudi nekaj Michaelovih kapric. Pevec slovi kot velik ljubitelj hokeja, zato si menda želi prav poseben spominek iz mest, kjer nastopa – pak, plošček za igranje hokeja lokalnega moštva.

Med drugim odločno zavrača plastiko, zato želi v zaodrju in v hotelu le steklene kozarce in steklenice, med pijačami pa ne smejo manjkati vrhunski scotch ter po steklenica rdečega in belega vina.

Ne spreglejte