Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2015,
13.51

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

film izguba Bill Murray Sean Penn Chris Hemsworth George Clooney Johnny Depp Zac Efron Bradley Cooper

Sreda, 25. 11. 2015, 13.51

5 let

Zvezdniki niso dovolj za uspeh: to so največji filmski polomi letos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Letos se je (znova) izkazalo, da zveneče ime glavnega igralca še ne pomeni, da bo film uspešen v kinematografih. Letos je namreč med največjimi filmskimi zgubarji več filmov z res zvezdniško zasedbo.

Med letošnjimi filmi, ki so izkupiček v blagajnah kinematografov zapisali v živo rdečih številkah, je kar nekaj takšnih, za katere bi glede na glavne igralce predvidevali, da bodo uspešnice. A izkazalo se je, da tudi George Clooney, Johnny Depp, Zac Efron, Chris Hemsworth, Bradley Cooper, Sean Penn in Bill Murray niso zagotovilo za uspeh.

Vsi ti zvezdniki, ki vsekakor spadajo med hollywoodsko elito, so namreč letos nastopili v filmih, ki so v kinematografih pogoreli, piše revija Forbes, ki je primerjala zneske, vložene v produkcijo filmov, in izkupičke v blagajnah kinematografov.

Največji poraz je med filmi, ki so premiero dočakali med januarjem in oktobrom letos, doživela komedija Rock the Kasbah z Billom Murrayjem v glavni vlogi. V film so vložili dobrih 14 milijonov evrov, prinesel pa je le 2,7 milijona evrov – pokril je torej kakšnih 20 odstotkov stroškov produkcije.

Na drugem mestu je akcijski triler Strelec: Krvava pogodba (The Gunman), v katerem je glavnega junaka zaigral Sean Penn. Zanj so porabili kar 38 milijonov evrov, prinesel pa je dobrih deset milijonov evrov in s tem pokril okoli 26 odstotkov vloženega denarja.

Na tretjem mestu zgubarjev je akcijski film Blackhat z avstralskim lepotcem Chrisom Hemsworthom na čelu. Vanj so vložili 66 milijonov evrov, v zameno pa dobili 18 milijonov evrov. Sledi še nekaj filmov z ne tako znanimi glavnimi igralci, po zvenečih imenih pa izstopajo še glasbena drama Ker smo prijatelji (We Are Your Friends) z Zacom Efronom (s stroški 5,7 milijona evrov in izkupičkom 3,4 milijona evrov), romantična komedija Aloha z Bradleyjem Cooperjem in Emmo Stone (s stroški 35 milijonov evrov in izkupičkom 25 milijonov evrov) in komedija Mortdecai z Johnnyjem Deppom (s stroški 56,7 milijona evrov in izkupičkom 44,7 milijona evrov).

Forbes kot poraženca omenja tudi domišljijsko pustolovščino Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj (Tomorrowland) z Georgeem Clooneyjem v glavni vlogi. Film je sicer ustvaril dobiček – film je prinesel 197 milijonov evrov, medtem ko je produkcija stala 180 milijonov evrov, a v to niso vključeni stroški promocije. V vsakem primeru pa so se pri Disneyju zaradi zvenečega imena v glavni vlogi zagotovo nadejali kakšnega kovanca več.

Ne spreglejte