Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 9. 2015,
15.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Torek, 15. 9. 2015, 15.02

6 let, 7 mesecev

Župnik pretiraval z marihuano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ste zamudili današnja zapeljevanja in smeh pod vplivom mehkih drog v Eni žlahtni štoriji? Tukaj so nekateri poudarki.

Adelina se je po neuspešnem odhodu iz Štorij vrnila in prespala v župnišču. A že ob zajtrku se ob mizi kar bliska od iskric.

Nad čemer, pričakovano, ni navdušena Marija, ki se jezi, zakaj Adelina še vedno ni šla.

Zala je med sprehodom po vinogradu ugotovila, da je nekdo poškropil del trte. Vsa razburjena to zaupa Ibru in Maji, prepričana je tudi, da je to storil Toni. Ker vidita, da ji je jeza že zameglila um, jo Ibro in Maja prisilita, da poje nekaj domače marmelade.

Inšpektor Zelnik medtem zaslišuje prebivalce Štorije o Anici. Smiljanu pove, da bi lahko Anico obsodili zgolj pogojno, če bi jim pomagala pri tem, da končno ujamejo Žareta. Smiljan se boji, da Anice nima dovolj pod nadzorom, da bi jo lahko prepričal o čem takšnem.

Bertu je še vedno dolgčas, saj ne more delati v vinogradu. Spet razmišlja o Adelini in tem, kako bi jo najbolj očaral. Razmišlja o nošenju steznika:

Veliko časa pa nameni tudi vajam poljubljanja:

Zala odkrije škropilnico, v kateri je še nekaj strupa, in ker jo najde na Tonijevi zemlji, je še bolj prepričana, da za vsem skupaj stoji Toni.

Medtem Marija iz marihuane, ki po novem uspeva v Štorijah, skuha čaj, ki ga postreže Bonifaciju. Pomirjujoči učinki rože svetega Marleyja so izjemni:

Ko Zala Toniju pove, da ga sumi, da je on poškropil trto, ta prepozna škropilnico in s tem sooči očeta Marka. Ta prizna zločin:

Marko pojasni, da je vsega "kriva" Irena, ki zahteva, da odkupijo hišo, ki jo je podedovala od Markovega brata, ob tem pa je še dodatno nejevoljen, saj je Mario z Majo podpisal pogodbo o nakupu vina, kar pomeni, da so Špacapanovi dobili posel, ki ga je Marko tako vneto želel preprečiti s škropljenjem trte.

Marko se odloči, da bo odšel k spovedi, a ker je Bonifacij pod vplivom drog, mu ne naloži pokore, temveč zgolj navodilo, da gre domov in pri Zorici opravi svojo zakonsko dolžnost.

Čaj rože svetega Marleyja na Bonifacija vpliva tako blagodejno, da zaspi sredi stopnic, tam ga najde Gušto, ki misli, da je tudi župnika, tako kot Berta, zadel infarkt:

Ne spreglejte