SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Življenje papeža Frančiška v treh filmih

2

termometer

Papež Frančišek bi lahko postal prava filmska zvezda, saj bodo v tem letu prikazani kar trije filmi o njegovem življenju.

To dokazuje, da dobro leto po prevzemu pontifikata zanimanje za prvega papeža iz Latinske Amerike ne pojenja. V več evropskih kinematografih bodo že ta teden predvajali film

Dokumentarni film Miguela Rodrigueza Ariasa in Fulvia Iannuccija ponuja intervjuje in pričevanja o življenju Jorgeja Maria Bergogliosa, ki si je izbral ime Frančišek.

V začetku junija bodo v Rimu, Buenos Airesu, na severu Argentine in v Nemčiji prikazali biografski film z začasnim naslovom Pokliči me, Frančišek italijanskega režiserja in producenta Pietra Valsecchija. Film temelji na knjigi Frančišek, ljudski papež (Francisco, El Papa de La Gente) Evangeline Himitian.

Osredotočil se bo na obdobje med letoma 1976 in 1979, ko se je argentinski papež zavzemal za okrog 30.000 ljudi, ki so v času vojne diktature v Argentini brez sledu izginili. Valsecchi, ki je leta 2005 posnel TV serijo o življenju papeža Janeza Pavla II., za vlogo Jorgeja Maria Bergogliosa namerava prepričati Antonia Banderasa.

Vlogo zdajšnjega papeža v času vojaške diktature v Argentini bo tematiziral tudi film La lista di Bergoglio (Bergogliev seznam) režiserke Liliane Cavani. Temeljil bo na istoimenski knjigi novinarja Nella Scava in bo po pisanju italijanskih medijev končan do jeseni.

Kot je v knjigi zapisal Scavo, se Bergoglii, takrat predstojniku jezuitov v San Miguelu, lahko zahvali več kot 100 nasprotnikov režima, da jih je skril v semenišču Maximo San Jose. To je potrdilo okrog 20 pričevalcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin