Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2016,
15.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zgrabi zastavo animirani filmi družinski film SiOL TV DKino

Petek, 13. 5. 2016, 15.30

6 let, 7 mesecev

Zgrabi zastavo (Capture The Flag)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zgrabi zastavo

Novo v videoteki DKino na SiOL TV! Animirana komična pustolovščina o pogumnem dečku, ki se skupaj s svojim dedkom in prijatelji odpravi na misijo v vesolje.

Španija/2015/90 min.
Režija: Enrique Gato
Glasovi: Dani Rovira, Michelle Jenner, Carme Calvell, Lorraine Pilkington, Phillippa Alexander, Sam Fink, Paul Kelleher, Derek Siow, Andrew Hamblin
Žanr: Animirana družinska komična pustolovščina
Ocena IMDb: 5,9/10

Dvanajstletni Mike Goldwing je pogumen potomec Nasinih astronavtov. Njegov upokojeni dedek Frank, nekoč spoštovan astronavt, je zamudil priložnost, da se kot član misije Apollo 11 pridruži Neilu Armstrongu in Buzzu Aldrinu na potovanju na Luno, danes pa živi v osami in ločen od svoje družine.

Ko se ekscentrični milijarder odloči ukrasti Lunine dragocene kamnine in uničiti ameriško zastavo, ki jo je posadka Apolla 11 zapičila ob svojem pristanku na Luninem površju, dobi Mike priložnost, da s pomočjo svojega trmastega dedka, treh prijateljev in norčavega kameleona prepreči njegov zlobni načrt, s katerim želi ta svetovno javnost prepričati, da človek še nikoli ni stopil na Luno.

Zanimivosti:

Zgrabi zastavo | Foto:

• Na lažnem posnetku prvega pristanka na Luni se pojavi režiser (oziroma hišnik), ki po videzu precej spominja na znamenitega Stanleyja Kubricka. Številni teoretiki zarot trdijo, da je prav Kubrick režiral pristanek na Luni, to pa je tudi osrednja tema lažnega dokumentarca Opération lune (2002).

• Ustvarjalcem sta pri snemanju filma svetovala Nasina astronavta Alan Bean in Miguel López-Alegría. Bean, član posadke Apolla 12, je novembra 1969 postal četrti človek, ki se je sprehodil po Luni, Alegría pa je prvi španski astronavt, ki je odpotoval v vesolje.

• Lika Steve Gigs in Bill Gags sta parodiji Steva Jobsa in Billa Gatesa.

Oriol Tarragó (Igor) je edini igralec, ki je svojemu liku posodil glas v vseh treh posnetih različicah filma: španski oziroma kastiljski, katalonski in angleški.

• Naslov in zaplet filma se nanašata na tradicionalno družabno igro, v kateri morajo tekmovalci enega moštva pridobiti zastavo, ki se nahaja na polju drugega moštva.

 Napovednik filma Zgrabi zastavo:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto ali 200 – DKino

Ne spreglejte