Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2020,
8.41

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

animirani film animirani filmi

Petek, 22. 5. 2020, 8.41

3 leta, 11 mesecev

Ustvarjalci animirane uspešnice ubrali zelo nenavaden pristop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Nocoj ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali animirano pustolovščino Ratatouille, ki je bila nagrajena z nagrado oskar za najboljši animirani film leta. V nadaljevanju si lahko preberete, s kakšnimi izzivi so se spopadali ustvarjalci filma med nastajanjem animirane uspešnice.

Preživetje v divjini
Planet TV Spet odpiramo prijave v oddajo Preživetje v divjini

Ustvarjalci animirane uspešnice so želeli predstaviti realen videz komposta, zato so umetniki pustili petnajst različnih vrst pridelkov gniti in tako preučevali posamezne faze postopka gnitja. Vsako fazo so nato umetniki fotografirali, med vrstami pa so zajeli različne vrste sadja, največ jabolk, jagod, banan in pomaranč ter različne vrste zelenjave, med katerimi so prevladovali brokoli, gobe in zelena solata.

V studiu so imeli na hodniku več kot leto dni tudi podgane za hišne ljubljenčke, da so lahko preučevali njihovo gibanje. Pri tem so se osredotočili predvsem na premikanje njihovih smrčkov, oči, ušes, tačk in repov ter kožuha.

Prizor iz filma | Foto: IMDb Prizor iz filma Foto: IMDb

Tudi prizor iz filma, v katerem se glavni kuhar zmoči, so želeli animatorji predstaviti, kolikor je bilo mogoče, realno, zato so dejansko nekoga oblekli v kuharsko uniformo in ga oblečenega poslali v bazen. Tako so lahko preučili, kateri deli obleke so se osebi prilepili na kožo in skozi katere dele obleke so lahko videli.

Prizor iz filma | Foto: IMDb Prizor iz filma Foto: IMDb

Na težave so ustvarjalci animiranega filma naleteli tudi pri oglaševanju, saj nobeno podjetje s prehranskimi izdelki ni želelo biti povezano s podganami. Prav tako je bil filmski studio zaskrbljen, da javnost ne bo znala izgovoriti naslova filma, zato so se odločili, da bodo na vse posterje in druge oglasa filma napisali fonetično izgovarjavo.

Filmski studio Disney pa je želel s tem filmom spraviti na trgovske police tudi v Franciji pridelano vino, ki bi nosilo ime Ratatouille. Temu je nasprotoval kalifornijski vinski inštitut, kot razlog pa so navedli, da bo pitje vina, ki ga lahko vidimo v filmu pri animiranih junakih, spodbujalo pitje pri mladoletnikih.

Animirano pustolovščino Ratatoille, ki je sinhronizirana v slovenščino, si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 20. uri!

 
Erin Krakow
Planet TV Katera fotografija najbolje opiše vaše razpoloženje med epidemijo?
Preživetje v divjini
Planet TV Veste, kaj je švedska bakla? #video 360°
Pri Črnem Petru
Planet TV Sredi snemanja je voditeljici odpadel nos #foto
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte