SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za ta animirani film so uporabili tudi kozje dlake

0,15

termometer

ParaNorman |  | Foto: IMDb
Foto: IMDb

Nedeljsko popoldne bo polepšala odlična animirana pustolovščina Paranorman, ki bo na Planetu ob 13.55. Film je bil nominiran tudi za oskarja, v nadaljevanju pa razkrivamo nekaj zanimivosti o njegovi izdelavi in nastanku, ki je bil vse prej kot običajen.

1. Paranorman je prvi film z animacijo zaustavljenih gibov (stop-motion animation), ki je za izdelavo nadomestnih obrazov za svoje lutke uporabil 3D-tiskalnik. Za produkcijo so natisnili več kot 31 tisoč posameznih delov obraza lutk.

2. Izdelati so morali kar 178 lutk, pri čemer je sodelovalo 60 izdelovalcev. Zahvaljujoč tehnologiji zamenjave obrazov, ki jo je omogočila uporaba 3D-barvnega tiskalnika, je imel lik Normana na primer izdelanih približno 8.000 obrazov. Ti so zajemali tudi posamezne dele obraza, ki so liku omogočili približno 1,5 milijona izrazov.

Prizor iz filma Paranorman | Foto: IMDb Prizor iz filma Paranorman Foto: IMDb 3. Pričesko Normana so oblikovali s pomočjo 275 konic, ki so jih večinoma sestavljale kar kozje dlake. Z vročim in sekundnim lepilom so te nalepili na tkanino, pri tem pa so jim pomagali tudi gel za oblikovanje las, lepilo za ličila ter nit in žica. Po končani izdelavi so pričesko obdelali še z barvo za lase.

4. Ustvarili so kar 36 različnih prizorišč snemanja. Pri tem je bilo potrebnih 18 tesarjev, 18 izdelovalcev modelov, šest ploščadi, 12 slikarjev, 11 arhitektov in deset oblikovalcev prizorov. Vsa snemalna prizorišča sicer temeljijo na lokacijah iz resničnega sveta.

ParaNorman | Foto: IMDb Foto: IMDb

5. Vsa produkcija je bila izvedena v prostorih snemalnega studia LAIKA v ameriški zvezni državi Oregon. V vsakem trenutku snemanja je bilo aktivnih 52 ločenih enot ustvarjalcev filma, v te pa je bilo vključenih nekaj več kot 320 posameznikov.

Animirani film Paranorman bo na Planetu v nedeljo ob 13.55.

Ne zamudite tudi akcijskega spektakla Iron Man 3, ki bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri.
Iron man 3 Planet TV Akcijska nedelja z Iron manom 3 Bolje pozno kot nikoli Planet TV Ko štiri hollywoodske legende doživijo kulturni šok Ena žlahtna štorija Planet TV Ko igralce med snemanjem premaga smeh #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin