SiolNET. Trendi Film in TV
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vsestranska ustvarjalka Lena Dunham režirala še en kratki film

1

termometer

Avtorica serije Punce je za newyorško modno oblikovalko Rachel Antonoff režirala film z naslovom Best Friends, v glavno vlogo pa postavila svojo sestro.

Druga sezona serije Punc se je ravnokar končala, njena avtorica, šestindvajsetletna Lena Dunham pa, kot je v njeni navadi, ostaja aktivna. Mladenka, ki se je v svetu popularne kulture uveljavila kot pisateljica, režiserka in igralka, je namreč režirala kratki film, naslovljen Best Friends. Gre za promocijo jesenske kolekcije newyorške modne oblikovalke Rachel Antonoff. Ta je sestra Leninega fanta Jacka Antonoffa, sicer kitarista indie pop zasedbe Fun.

V glavni vlogi filma je Lena postavil kar svojo sestro Grace Dunham in newyorško modno poznavalko Alice Gregory – ti sta se prelevili v najboljši prijateljici, ki si delita vse: svoje vsakdanje navade, mnenja, posteljo, ena o drugi pa vesta skoraj vse. Pripovedovalec, ki ga je v filmu mogoče slišati, je Adam Driver – ta sicer v seriji Punce igra Adama Sacklerja.

Čeprav kratek, je Best Friends film, s katerim Lena Dunham nadaljuje svoje raziskovanje sveta mladih žensk, njihovih medsebojnih odnosov ter odnosov z nasprotnim spolom in tudi materialnim svetom. Ogledate si ga lahko spodaj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin