Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
17.00

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kit Harington Pompeji Kiefer Sutherland Jared Harris Emily Browning

Četrtek, 22. 8. 2013, 17.00

4 leta, 10 mesecev

Video: Lava, pepel, Pompeji in izklesani Kit Harington

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prvemu napovedniku zgodovinske akcije Pompeji se je Kit Harington s snega Igre prestolov preselil v svet bruhajoče lave in pepela.

"Nekateri so molili za pomoč, mnogi so si želeli smrti. Toda v mestu, ki se je za vedno izgubilo, največja skrivnost še vedno čaka," so temačne besede, ki spremljajo začetek kratkega napovednika za prihajajočo zgodovinsko akcijo Paula W. S. Andersona, prepleteno z močno ljubezensko zgodbo, seveda.

Eden od njenih protagonistov je Kit Harington, najbolj poznan kot Jon Snow iz serije Igra prestolov, le da je tokrat težka, krznena, za sever primerna oblačila odvrgel in pokazal svoje "radiatorčke". V filmu s preprostim naslovom Pompeji se je namreč prelevil v sužnja Mila, ki po začetku izbruha smrtonosnega vulkana Vezuv oddrvi domov v Pompeje, da bi rešil svojo ljubezen in svojega najboljšega prijatelja, gladiatorja, ki je ujet znotraj zidov mestnega koloseja.

Reševanje dekleta (Emily Browning) je po zaslugi njenega očeta, ki ga je upodobil Kiefer Sutherland, oteženo. V filmu bo med drugim mogoče videti tudi Jareda Harrisa, Paz Vega in Adewala Akinnuoya-Agbaja.

Film bo v kinematografe prišel prihodnje leto. Da bosta lava in pepel še toliko bolj strašna, bo zahteval 3D-očala.

Pompeje odkrili leta 1748 Pompeji dandanes veljajo za eno največjih znamenitosti Italije, letno jih obišče okoli 2,5 milijona obiskovalcev. Gre za mesto, ki ga je leta 79 uničil izbruh Vezuva in pod seboj s prebivalci vred pokopal vse mesto. Izbruh ognjenika je opisal Plinij mlajši, čigar stric, znani pisec, učenjak in častnik Plinij starejši, je umrl, ko je poskušal z majhno skupino ladjic in ribiških čolnov rešiti ujete v okoliških obmorskih mestih. Pompeje so leta 1748 odkrili po naključju, ko je neki kmet s plugom zadel ob bronast predmet.

Ne spreglejte