SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kinodvoru noč za ljubitelje grozljivk

3

termometer

V Kinodvoru bodo že šestič zapored na noč čarovnic pripravili Noč grozljivk, ki je, kot so zapisali na spletni strani, najbolj grozna stvar, ki se obiskovalcu lahko zgodi v Kinodvoru.

Grozljivke, ki jih bo uvedel Srhljivec Williama Castla v izvirni različici kot interaktivni predstavi v perceptu, je kot vedno doslej izbral Marcel Štefančič jr.

"Srhljivec je stara klasika s konca petdesetih let, ko je televizija s svojim prihodom ogrozila kino. Vsi filmarji so na to poskušali odgovoriti z vsemi mogočimi sredstvi, poskušali so z odoramo, ko so v kinu spuščali dišave, ki so ustrezale dogodkom na platnu. Castle pa je dvorane prepletel z okostnjaki in s svetlobnimi in električnimi učinki. Gre za analogne dvoranske učinke," je za STA pojasnil Štefančič.

Štefančič je o svojem izboru dejal, da je v njem poskušal ujeti "zeitgeist grozljivke". Letos so tako v ospredju hiše duhov, ki so "jasno povezane s krizo, ki se je začela v nepremičninskem sektorju". Poleg Srhljivca bodo na sporedu letos tako še Zakleti: poglavje št. 2 Jamesa Wana, Najdražji Seana Byrna, Srp maščevanja Chul-soo Janga, remake kultne grozljivke Carrie Kimberly Peirce ter Konec Jorgeja Torregrosse.

"Carrie je temelj, Carrie je pač Carrie. Tukaj je remake, nimaš kaj. Ko pride Carrie, jo uvrstiš na seznam. Je ljubljenka, maskota vseh generacij. Kdorkoli, ki kaj ve o grozljivkah, jo pozna," je dodal Štefančič, ki je imel pri izboru v mislih tudi nacionalni vidik. "Grozljivka je žanr, ki potuje in je obsedel ves svet," je pojasnil Štefančič.

Noč grozljivk v Kinodvoru je skoraj razprodana. "Stvar se je neverjetno prijela, pri nas ljubiteljev grozljivk očitno ne manjka. Še bolj presenetljivo pa je, da večina občinstva vztraja vse do konca, do šestih, sedmih zjutraj," je še povedal Štefančič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin