Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2021,
15.53

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,22

15

Natisni članek

Danska risanka

Četrtek, 7. 1. 2021, 15.53

3 leta, 3 mesece

Starše razburja risanka, v kateri ima glavni lik ogromen penis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,22

15

John Dillermand | Foto Youtube Nulle Buller/Posnetek zaslona

Foto: Youtube Nulle Buller/Posnetek zaslona

Nad javno radiotelevizijo na Danskem se je te dni vsul plaz kritik razjarjenih staršev, ki ne skrivajo ogorčenja nad risanko John Dillermand. V njej ima namreč glavni lik tako velik spolni ud, da si lahko z njim pomaga pri vrsti vsakdanjih opravil. Risanko sicer večina Dancev dojema kot zelo smešno in meni, da na pozitiven način pripomore k učenju otrok o človeški anatomiji.

Kim Kardashian Kanye West
Trendi Ameriški mediji: Kim Kardashian in Kanye West se ločujeta

Čeprav v animirani seriji Dillermandov (diller v danščini pomeni penis, mand pa moški, op. p.) spolni ud ni eksplicitno prikazan, se danski starši jezijo predvsem na dejstvo, da se rdeča nit risanke vrti okoli njegove moškosti, s katero si, v trenutkih absurdnih scenarijev oziroma igranih izsekov, kot omenjeno, protagonist John pomaga pri povsem vsakdanjih opravilih, kot je na primer sprehajanje psa.

Tako lahko gledalci že v uvodni špici uživajo v prizorih, kjer brkati lik svoj dolgi črtasti penis uporabi kot ribiško palico, s katerim mu uspe izvleči iz reke štedilnik, že v drugem prizoru pa mu spolni ud služi kot propeler za letenje. V prvi epizodi si, na primer, John Dillermand med peko hrenovk na žaru zaradi svoje nespretnosti skoraj zažge penis, a mu ga uspe še pravočasno pogasiti.

Risanka, v kateri ima glavno vlogo možakar z največjim penisom na svetu, imenovan John Dillermand, je sicer namenjena otrokom med četrtim in osmim letom starosti.  | Foto: Youtube Nulle Buller/Posnetek zaslona Risanka, v kateri ima glavno vlogo možakar z največjim penisom na svetu, imenovan John Dillermand, je sicer namenjena otrokom med četrtim in osmim letom starosti. Foto: Youtube Nulle Buller/Posnetek zaslona

Risanka – vseh 13 epizod si je mogoče ogledati na spletni strani danske televizije – je zaradi takšnih in drugačnih norčavih prizorov med širšo dansko javnostjo doživela pozitiven odziv. Predvsem uporabniki spleta pravijo, da je risanka zelo smešna, nekateri od njih pa celo menijo, da serija na lahkoten in zabaven način otroke seznani s človeško anatomijo.

Takšnega mnenja seveda ne delijo vsi tisti, ki se ne morejo sprijazniti s pomembnostjo vloge Dillermandovega penisa, ki jo risanki pripisujejo njeni ustvarjalci. Danski politik in član desne Danske ljudske stranke Morten Messerschmidt tako pravi, da otrok ne bi smeli siliti h gledanju risank, ki prikazujejo dimlje odraslega moškega, njegov zapis na Facebooku povzema CNN.

Trendi Razgaljena vas sprašuje, če ste bili letos pridni

Dillermand kot lik drugačnosti

Nekaj staršev se je obrnilo na uradno stran televizijske mreže na Facebooku, kjer so pozvali k ukinitvi programa. Na dogajanje so se nato odzvali tudi na danski državni televiziji (DR), ki risanko predvaja. Kot je za CNN dejala njihova tiskovna predstavnica Sarah Cecilie, si večina tistih, ki risanko kritizirajo, te sploh ni ogledala.

Kot je dodala, se na Danskem iz kritikov Johna Dillermanda norčujejo. "Več sto tisoč gledalcev podpira Dillermanda. Risanka je pri nas izjemno uspešna in spremlja jo veliko otrok," je povedala in med drugim opozorila na dejstvo, da si je prvo epizodo ogledalo 200 tisoč gledalcev. 

V spletnem opisu risane serije televizijska mreža DR sicer navaja, da je, čeprav Johna njegove genitalije spravljajo v nerodne položaje, končni razplet, potem ko sam sprejme svojo drugačnost, vedno pozitiven. DR je sicer najstarejša in najbolj znana danska izdajateljica televizijskih programov in je bila ustanovna članica Evropske radiodifuzne zveze. Omrežje financirajo davkoplačevalci in se lahko primerja z britanskim BBC ali slovensko RTV. 

Trendi 19-letnica razglašena za najlepšo žensko na svetu #foto #video
Ne spreglejte