SiolNET. Trendi Film in TV
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spoznajte generacijo, ki je spremenila svet

0,15

termometer

Generacija X
Foto: National Geographic

Junija si boste lahko na kanalu National Geographic Channel ogledali novo dokumentarno serijo, v kateri bodo ustvarjalci preučevali zgodovinske dogodke, ki so oblikovali generacijo, rojeno med letoma 1961 in 1981: generacijo X.

V šestih oddajah, ki bodo na kanalu National Geographic Channel na sporedu ob četrtkih ob 21. uri, bomo s povsem nove plati spoznavali fenomen generacije X, se osredotočili na kulturne in zgodovinske dogodke, ki so vodili do oblikovanja te generacije, in raziskovali, kako so njeni pripadniki skušali kljubovati pričakovanjem, da bi spremenili svet.

V vsaki oddaji bodo ustvarjalci izpostavili dosežke generacije X in njen pomen za kulturo. Čaka vas popotovanje od premierne epizode, poimenovane Alternativa kot mainstream, do izjemne izvolitve prvega predsednika generacije X leta 2008 in legalizacije gejevskih porok.

Desetih ključnih zgodovinskih trenutkov "zabušantske" generacije

V seriji boste izvedeli tudi, kako smo prišli do sem, kjer smo. V ta namen bodo ustvarjalci osvetlili desetih ključnih zgodovinskih trenutkov generacije X. V seriji boste izvedeli tudi, kako smo prišli do sem, kjer smo. V ta namen bodo ustvarjalci osvetlili desetih ključnih zgodovinskih trenutkov generacije X. Foto: National Geographic

Toda ti trenutki so le polovica zgodbe. V seriji Generacija X boste izvedeli tudi, kako smo prišli do sem, kjer smo. V ta namen bodo ustvarjalci osvetlili desetih ključnih zgodovinskih trenutkov tako imenovane zabušantske generacije, da bi preučili politične, kulturne in gospodarske sile, ki so nas pripeljale do pomembnih prelomnic generacije.

Serija, ki bo generacijo X posedla na kavč prepričljive in polemične rehabilitacije, bo združevala arhivske posnetke, izjemne uprizoritve ter intervjuje s pomembnimi kulturniki te generacije in vodilnimi zgodovinarji.

Dokumentarno serijo X: Generacija, ki je spremenila svet boste lahko od 2. junija spremljali vsak četrtek ob 21. uri na kanalih National Geographic in National Geographic HD, ki ju boste na SiOL TV našli na programskih mestih 100 in 101*.

*Velja za komunikator BOX.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin