SiolNET. Trendi Film in TV
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski mladinski film navdušil v Sarajevu #foto

0,41

termometer

Gajin svet
Z leve proti desni: Peter Bratuša, Neža Smolinsky, Tara Milharčič in Sebastian Cavazza

Novo slovensko mladinsko romantično komedijo Gajin svet so v sredo prikazali na filmskem festivalu v Sarajevu. Polna dvorana Gledališča mladih je film in ekipo nagradila z dolgim aplavzom.

"Gre za najbolj ugleden filmski festival v regiji z dolgoletno tradicijo, zato smo z ekipo zelo počaščeni, da smo Gajin svet lahko prav tu predstavili mednarodnemu občinstvu. Dvorana je pokala po šivih, gledalci so bili navdušeni, kar pomeni odlično popotnico za naprej," je po projekciji povedal režiser filma Peter Bratuša.

Ekipa filma na sarajevskem odru Ekipa filma na sarajevskem odru Foto: Yunus Demirbaş

Gajin svet Gajin svet je družinska romantična komedija z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje. Skozi napeto zgodbo, ki jo pripoveduje enajstletna Gaja, film opozarja na pasti sodobnega sveta in nagovarja k previdni uporabi svetovnega spleta.

Film je režiral Peter Bratuša, ki je skupaj s Špelo Levičnik Oblak tudi avtor scenarija. V glavnih vlogah skupaj z mladimi igralci Taro Milharčič, Anžetom Gorencem, Nežo Smolinsky in Gitico Jakopin nastopajo še Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jana Zupančič, Lotos Šparovec, Primož Pirnat in drugi.
Sebastian Cavazza Trendi Sebastian Cavazza: Naporno je, ker si ves čas na poti, menjavaš okolje iz dneva v dan in s tem tudi vloge #intervju

Gajin svet je pozitiven odziv doživel že na letošnjem filmskem festivalu v Motovunu, kjer je na festivalu super filmov za mlade Buzz@teen 2018 - ta poteka v sklopu motovunskega festivala - prejel glavno nagrado.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin