Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 4. 2014,
11.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jekleni mož film

Četrtek, 3. 4. 2014, 11.02

7 let, 12 mesecev

Scenarist Jeklenega moža se spogleduje z Zeleno svetilko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
David Goyer je za studio Warner Bros. spisal kar nekaj uspešnic, vključno s trilogijo Temni vitez in Jeklenim možem. Zdaj se želi spet spopasti z Zeleno svetilko, ki se je že izkazala za velik polom.

Warner Bros. želi na vsak način konkurirati Marvelu na področju superjunaških filmov. Za zdaj precej neuspešno.

Spomnimo se leta 2011, ko je Marvel v kinodvorane po vsem svetu poslal kar tri filme o superjunakih.

Prihodki prvega, Thora, so znašali skoraj 450 milijonov dolarjev (327 milijonov evrov), drugega, Stotnika Amerike: Prvega maščevalca (Captain America: The First Avenger), 370 milijonov dolarjev (269 milijonov evrov) in tretjega z naslovom Možje X: Prvi razred (X-Men: First Class) 353 milijonov dolarjev (256 milijonov evrov).

Warner Bros. ni želel sedeti križem rok in je kot odgovor na Marvelove filme gledalcem predstavil Zeleno svetilko (Green Lantern), junaka iz sveta stripov DC Comics, v katerega se je prelevil markantni Ryan Reynolds.

Film, ki ga je po scenariju Grega Berlantija režiral sicer zelo izkušeni Martin Campbell, je kljub impresivni vizualni podobi pogrnil na celi črti. Proračun za produkcijo je znašal osupljivih 200 milijonov dolarjev (145 milijonov evrov), končni izkupiček predvajanja filma po vsem svetu pa je bil samo 220 milijonov dolarjev (okoli 160 milijonov evrov). Film je komajda pokril produkcijske stroške.

Zakaj torej ponovno dregniti v osje gnezdo?

Goyer je za Variety razkril razlog: "Zelena svetilka je zame izziv zaradi planeta Oe in njegovega fantastičnega habitata, ki bi ga lahko raziskal do potankosti. Nekaj podobnega sem storil že s planetom Kriptonom v Jeklenem možu (Man of Steel). Ker gre za nezemeljski planet, sem želel natančno in na široko pokazati njegove prednosti in slabosti. S planetom sem se želel poigrati od takrat, ko sem začel delati pri tem projektu. Konec koncev je zgodba o Supermanu v svojem temelju znanstvenofantastična. Želel sem izhajati iz tega, prav tako tudi producent Chris Nolan in režiser Zack Snyder, in navdušen sem bil nad tem, da nam je bilo to omogočeno. Z Zeleno svetilko želim storiti podobno."

Ali bo Warner Bros. (WB) uslišal Goyerjevo prošnjo oziroma željo, bomo šele videli.

Predsednik WB Kevin Tsujihara je sicer pred kratkim razkril, da se studio že posveča novemu superjunaškemu filmu (poleg neimenovanega projekta o Supermanu in Batmanu, ki bo na velika platna prišel leta 2016). Mediji špekulirajo, da gre za film Justice League, v katerem bo zagotovo nastopila tudi Zelena svetilka. Morda bo ta film odskočna deska za samostojni film o zelenem medgalaktičnem superjunaku in tako posredno tudi uresničitev Goyerjeve želje.

Ne spreglejte